Otkrivena “Djevojka u nošnji s polesnjacima” i proslavljena 15. obljetnica Drevenice u Markovcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Matica slovačka Markovac i SKUU “Franjo Strapač” organizirali su danas ( 30. travnja 2022.), svečano otkrivanje skulpture “Djevojka u nošnji s polesnjacima”. Sklupturu izrađenu u hrastu – rad kipara naivca iz Ernestinova Ivice Tolića, zajednički su otkrile članice društva Zdenka Šutak, Božena Lazar i Vesna Budoš s gostima: saborskim zastupnikom i zamjenikom gradonačelnika Našica Hrvojem Šimićem, predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Žagarom i predsjednikom Saveza Slovaka RH Mirkom Vavrom. Skulpturu je blagoslovio markovački župnik Patrik Alatić. Ovom prigodom obilježena je i 15. obljetnica otvorenja Drevenjice. Dobrodošlicu gostima i riječi zahvale na suradnji i potpori, u ime domaćina, poželjela je predsjednica Matice slovačke Markovac Branka Baksa istaknuvši kako je u proteklih 15 godina u Drevenici nastupilo više od 185 društava iz Hrvatske, Slovačke, Češke, Rumunjske i drugih zemalja, a na pozornici je plesalo više od 15.000 sudionika. Svečanosti su uz članove Matice slovačke Markovac i SKUU Franjo Strapač biti nazočni i županijski vijećnik Vanja Prošić te predsjednik Mjesnog odbora Markovac Karlo Kanis. Pokrovitelji svečanosti bili su: Savjet za nacionalne manjine RH, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH, Savez Slovaka i Grad Našice. 

Asja Godžirov-Kurilj

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit