Otkriven počinitelj računalne prijevare

Facebook
Twitter
Pinterest

Iz Policijske uprave osječko-baranjske priopćili su kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena osnovana sumnja da je 22-godišnji državljanin Poljske počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“.
Naime, osumnjičeni je 3. travnja putem društvene mreže stupio u kontakt s 43-godišnjakinjom kako bi kupio tenisice.
Dvadesetdvogodišnjak joj je dostavio link lažne stranice dostavne službe u koju je 43-godišnjakinja upisala osobne podatke svoga supruga kao i podatke njegove bankovne kartice nakon čega mu je s računa umjesto uplate skinuto oko 1.000 eura.
Iz Policije upozoravaju građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.

Nepoznati počinitelj je između 29. ožujka i 6. travnja na širem području Belog Manastira iz neograđenog dvorišta vikendice ukrao bačve, vrtne patuljke, betonske stupce, solarne svjetiljke i vrcaljku za med u vlasništvu 31-godišnjakinje.
Vlasnici je počinjena materijalna šteta od oko 600 eura.

Nepoznati počinitelj je 18. lipnja na kupalištu u Osijeku iz garderobnog ormara ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 34-godišnjakinje. Vlasnici je nastala manja materijalna šteta.

Kako bi se zaštitili od kaznenih djela krađe na kupalištu iz Policije savjetuju:
– ne nosite novčanike i vrijedne predmete na kupalište (mobitel, prijenosno računalo, novčanik)
– nepotrebne stvari i predmete ostavite kod kuće
– nosite samo onoliko novca koliko vam je stvarno potrebno
– ne ostavljajte osobne stvari bez nadzora
– ukoliko se kupate u društvu, neka uvijek netko čuva stvari

Nepoznati počinitelj je između 10. i 12. lipnja u Osijeku iz stambene zgrade u izgradnji ukrao više komada raznog alata. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od oko 3 tisuće eura.
Nepoznati počinitelj jučer je na parkiralištu u Donjem Miholjcu provalio u spremnike goriva dva kamiona te sveukupno ukrao oko 400 litara dizel goriva. Pravnim osobama nastala je ukupna materijalna šteta od oko 600 eura.

Radio Našice/PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit