Osnovan ogranak Matice hrvatske Feričanci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Domu kulture u Feričancima sinoć je predstavljen novoosnovani ogranak Matice hrvatske Feričanci. Sve nazočne pozdravila je predsjednica Jasna Jurković. Kako je naglasila, ogranak je ponovno osnovan sa željom da se potakne kultura i gospodarski napredak cijele općine Feričanci. Namjera je organizirano djelovati pod okriljem Matice hrvatske sustavno istražujući, čuvajući i prezentirajući vlastitu zavičajnu baštinu, kao i sudjelovati u suvremenom životu ovog mjesta. Pozdravne riječi i česitke uputili su i glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić, te načelnik općine Feričanci Marko Knežević. Nakon prezentacije održana je već i prva aktivnost ogranka. Naime, u Domu DVD-a Feričanci otvorena je izložba „Feričanački lončari“ koja je postavljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice. Izložba je posvećena feričanačkim lončarima, koji su Feričance učinili jednim od najvažnijih lončarskih središta u istočnoj Hrvatskoj tijekom 19. i prve polovice 20. stoljeća. Izložbu je otvorila predsjednica Matice hrvatske Našice i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak.

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit