Osječko-baranjska županije omogućila dodatnu edukaciju za 25 dugotrajno nezaposlenih osoba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nove ugovore o izvođenju programa osposobljavanja za nezaposlene osobe na području Osječko-baranjske županije jučer je potpisao zamjenik župana Petar Lagator i to s direktorom Zavoda za informatiku Osijek Draženom Tomićem ugovor za ECDL edukaciju 15 osoba te s Marinom Selešem iz Pučkog otvorenog učilišta Osijek za osposobljavanje 10 osoba za rad u računovodstvu za mala poduzeća. Potpisivanju su nazočili pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović te Ivan Ravlić, predstojnik Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Osijeku. Osim troška edukacije, Županija u potpunosti financira i trošak prijevoza za 25 polaznika izabranih po preporuci HZZ-a.
Kako je rekao zamjenik župana Petar Lagator, ugovori predstavljaju nastavak višegodišnjih aktivnosti Osječko-baranjske županije na osposobljavanju dugotrajno nezaposlenih i teže zapošljivih osoba, što je osobito važno u aktualnoj epidemijskoj krizi, kako bi te osobe lakše našle posao i bile konkurentnije na tržištu radne snage.
– Krajem rujna na području Regionalnog ureda bilježimo 16.851 nezaposlenu osobu, što je 13 posto više nego u rujnu 2019. godine, međutim to je tri posto manje nego u kolovozu ove godine. Od početka korona krize, od ožujka do danas bilježimo porast od 505 nezaposlenih osoba, što nije tako veliki broj u odnosu na ukupan broj nezaposlenih u tom razdoblju u Hrvatskoj, od 135.000 na trenutno 152.000. Krajem rujna na našem području bilo je 89.175 zaposlenih osoba, odnosno 1.183 više nego prethodnog mjeseca. Vlada RH i Zavod prate trendove i želimo biti pouzdan partner u očuvanju radnih mjesta i potpora poduzetnicima. Do sada smo zaprimili oko 5.500 zahtjeva čime smo obuhvatili oko 30.000 zaposlenih osoba kod poslodavaca na našem području, a utrošeno je više od 310 milijuna kuna. Tim mjerama pokušavamo zadržati razinu zaposlenosti. Tijekom rujna poslodavci su oglasili 1.389 slobodnih radnih mjesta što je 150 više nego u istom razdoblju prošle godine, a vjerujem da će i mjere u razdoblju listopad-prosinac polučiti željeni učinak – rekao je Ivan Ravlić te zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na višegodišnjoj uspješnoj suradnji.
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da Osječko-baranjska županija, s ciljem poticanja zapošljavanja, stvaranja dodatne motivacije za traženje posla te kao odgovor na potrebe poslodavaca provodi različite programe osposobljavanja za nezaposlene osobe. U 2020. godini planirano je 300.000,00 kuna i provodit će se projekti ECDL edukacije, Računovodstvo za mala poduzeća, EU-voditelj projekta, Pomoćnici u nastavi, od kojih su za prva dva danas potpisani govori za njihovu realizaciju. U razdoblju od 2004. do 2019. godine Županija je financirala osposobljavanje za 995 osoba u iznosu od 3.398.394,76 kuna.

izvor: OBZ

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit