Osječko-baranjska županija odobrila još dva milijuna kuna za poduzetnike, dva javna poziva i dalje otvorena

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja u 2020. godini, Upravni odjel za gospodarstvo Osječko-baranjske županije zaprimio je 161 zahtjev, a nakon njihove obrade te na temelju ispunjavanja uvjeta župan Ivan Anušić potpisao je danas ( 8.listopada) ugovore sa 146 poduzetnika u ukupnom iznosu od 1.999.700,00 kuna.
– Osječko-baranjska županija počela je prije tri godine intenzivnije poticati poduzetništvo na svom području. U tom vremenu iznos županijskih potpora za poduzetnike i obrtnike povećali smo sa 4,2 na ovogodišnjih 11,2 milijuna kuna, a danas smo potpisali ugovore u vrijednosti gotovo dva milijuna kuna. Naravno, nastavljamo s dodjelom potpora do realizacije ukupnog iznosa osiguranih sredstava, a posebno naglašavam potpore za ublažavanje posljedica pandemije COVID-19. Pri odobravanju potpora nastojimo da se županijske potpore ne preklapaju s Vladinim mjerama kako bi obuhvatili što veći broj naših poduzetnika i obrtnika te da potpore dođu na pravo mjesto – rekao je župan Ivan Anušić.
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je kako je najveći iznos potpora odobren za kupovinu strojeva te modernizaciju opreme i prostora. Prednost su imali proizvođači, pa je za korisnike iz prerađivačke industrije intenzitet potpore 50 posto, dok je za ostale djelatnosti do 25 posto.
– Korisnici potpora su subjekti malog gospodarstva, i to fizičke i pravne osobe (trgovačka društva, obrti i zadruge), a potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Konkretno, najniži iznos dodijeljene potpore iznosi 280,00 kuna, a za šest korisnika u prerađivačkoj industriji odobren je maksimalni iznos potpore od 50.000,00 kuna. Osječko-baranjska županija i dalje ima otvoren javni poziv poduzetnicima koji imaju poteškoće u poslovanju izazvane korona krizom. Za tu namjenu u proračunu je osigurano pet milijuna kuna te pozivamo poduzetnike da se jave. U tijeku su i županijski programi kreditiranja poduzetnika za obrtna sredstva i investicijska ulaganja s kamatom od nula posto. Nadamo se da ćemo ovim mjerama omogućiti poduzetnicima lakše prevladavanje situacije izazvane korona krizom, ali isto tako da će se osigurati kontinuitet, rast i razvoj njihova poslovanja – istaknula je pročelnica.
Prilikom potpisivanja ugovora, županijske potpore pohvalili su Marina Livaja iz tekstilne tvrtke Slavonia design d.o.o. Osijek, Vjeran Noršić iz tvrtke Ugoplast d.o.o. Našice, Antonio Jurić iz Stolarskog obrt Jurić iz Šaga te Damir Kolarić iz tvrtke Ortostep d.o.o. Osijek.
Potpore za ulaganja u pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja odnose se na nabavu alata, strojeva, postrojenja i opreme, kupovinu, izgradnju i opremanje poslovnog prostora, nabavu računalne opreme i računalnih programa, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, izradu web stranice, stručno osposobljavanje i obrazovanje te izradu promidžbenog materijala i ostale marketinške aktivnosti.

izvor: OBZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit