Osijek: Otvoren 5.Međunarodni studentski kongres iz područja biomedicinskih znanosti – tema pedijatrija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Osijeku je danas otvoren trodnevni 5. Međunarodni studentski kongres u području biomedicinskih znanosti OSCON – Osijek Student Congress. Riječ je o kongresu translacijske medicine, jednom od novijih područja u medicini koje se bavi implementacijom saznanja iz temeljnih kliničkih znanosti u kliničku praksu. Stoga na kongresima o novim spoznajama i izazovima u pedijatriji pričaju znanstvenici i stručnjaci tog područja, a kroz radionice sudionici imaju priliku svladati praktične vještine potrebne u svakodnevnom radu.

Glavna tema ovogodišnjeg OSCON-a je „Pedijatrija“, a Kongresu je nazočno 350 mladih znanstvenika i liječnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske i Bugarske, koje su na otvaranju skupa pozdravili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

Peto izdanje OSCON-a privuklo je najviše studenata, zbog čega čestitam organizatorima na uloženom trudu i izvrsnom programu i ove godine. Središnja tema Kongresa je pedijatrija, a budući mladi liječnici koji u njemu sudjeluju brinut će upravo o našim najmlađim sugrađanima, na čemu im se i ovom prilikom zahvaljujem. Također, drago mi je da ćemo imati priliku pozdraviti studente sa zagrebačkog i riječkog Sveučilišta, kao i studente iz susjednih država te im poželjeti dobrodošlicu u grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju – rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić naglasio je važnost pedijatrije i brige o najmlađim članovima društva te dodao da podršku mladim liječnicima Grad Osijek potvrđuje i odobravanjem stipendija za studente medicine.

Glavni ciljevi Kongresa su stjecanje novih znanja i vještina bitnih za buduću karijeru, sklapanje novih poznanstava radi razvitka kvalitetne intersektorske i internacionalne suradnje, svladavanje straha od izlaganja na znanstvenom skupu te poticaj znanstvene komponente medicine koja je često zanemarena, a na koju bi u budućnosti trebalo stavljati sve veći naglasak.

Izvor:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit