OŠ Dore Pejačević objavila upute za početak nastave

Facebook
Twitter
Pinterest

Zbog situacije uzrokovane epidemije COVID-19, prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, ne preporučuje se održavanje priredbi niti ulazak roditelja u školu. S obzirom na navedeno, neće biti organiziran zajednički svečani prijem učenika prvih razreda.

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. B smjena ide ujutro u školu te nastava za učenike 1.c razreda počinje u 8:30 i traje do 10:00 sati. A smjena ide poslijepodne u školu te nastava za učenike 1.a i 1.b razreda počinje u 14:00 i traje do 15:30 sati. Za učenike 1. razreda Područne škole u Vukojevcima nastava počinje u 13.30 sati

Za učenike prvih razreda nastava je organizirana različito od ostalih razreda te će biti skraćena. Potrebno je organizirati osobni prijevoz učenika samo za prvi dan škole. Učenici dolaze u pratnji jednog roditelja/skrbnika i čekaju ispred škole gdje će biti upoznavanje s učiteljicom i prozivanje učenika prije ulaska u školu. Podršku u prijemu i prilagodbi učenika pružit će i stručna služba.

Učenici 1.-4. razreda osnove škole uz higijenske mjere i mjere fizičke distance, ne moraju nositi zaštitne maske u razredu, ali je potrebno imati masku u autobusu i do ulaska u učionicu.
Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dolaziti u školu, već se javiti svojoj učiteljici i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju.

Plan je nastavu izvoditi prema Modelu B: razredna nastava redovito pohađa nastavu u školi, a predmetna nastava izmjenjuje tjedno rad u školi i nastavu na daljinu. Prvi tjedan kreću 5. i 7. razredi, a drugi tjedan idu 6. i 8. razredi u školu. Prvi dan nastave je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine. Učenici B smjene idu ujutro, A smjena poslijepodne.

Sve detaljne upute oko organizacije smjena i točnog vremena i mjesta ulaska u školu roditelji će dobiti od svojih razrednica/ka i na web stranici škole.  Prije dolaska u školu, roditelji mjere temperaturu učenicima i vode evidenciju koju pokazuju prvi sat učitelju. Važno je da učenici dolaze u školu u zakazano vrijeme, ne zadržavaju se u školskom dvorištu. Pri dolasku u školu, učenici putnici odmah ulaze u školu. Svi učenici pri ulasku u školu odlaze u svoje učionice. Ulaz u školu je prema utvrđenom rasporedu na ulaznim vratima. Učenici u školu ulaze s maskama te se s njima kreću u svim prostorima škole, osim u svojoj učionici za vrijeme nastave. Za sve učenike osigurane su 2 platnene zaštitne maske koje će dobiti prvi dan. Preobuća učenika je obavezna od prvog dana. Pri ulasku u školu učenici će dezinficirati ruke, a tjelesnu temperaturu trebaju izmjeriti kod kuće.

Prvi dan nastave učenici će provesti s razrednicima u trajanju 2 školska sata te će učenici od svojih razrednika preuzeti udžbenike i radne bilježnice. Treba ponijeti torbe za preuzimanje udžbenika. Učenici za vrijeme boravka u školi ne mijenjaju učionicu.

Školska kuhinja organizirana je za sve učenike od ponedjeljka 7. rujna 2020.
Organizacija rada škole je u skladu s Preporukama MZO i Uputama HZJZ i mogućnostima škole, a sve s ciljem očuvanja zdravlja naših učenika i zaposlenika.
https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavirus-vazne-informacije-3583/3583

 

izvor: OŠ  Dore Pejačevć Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit