Općinsko vijeće Đurđenovac usvojilo Proračun za 2008.

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageSinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Đurđenovac koja je počela odavanjem počasti prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a u povodu 8. obljetnice njegove smrti. Nadalje, Vijeće je donijelo proračun za 2008. godinu koji je planiran u iznosu 15 milijuna 728 tisuća kuna, a za koji je načelnik Ivica Drenski ocijenio da je realno napravljen. Na samoj sjednici, a usuglašeno s Poglavarstvom, vijećnici su smanjili proračunska sredstva planirana za reprezentaciju, odvjetničke usluge te grafičke i tiskarske usluge i preusmjerili ih za održavanje makadam cesta, rad sportsklih klubova te u predškolski odgoj.

Vijeće je razmotrilo i projekcije općinskog proračuna za 2009. i 2010. godinu te Odluku o usvajanju godišnjeg obračuna proračuna za 2006. godinu. Razmatrajući informaciju o stanju sigurnosti na području đurđenovačke općine za mjesec listopad, ocijenilo ga je zadovoljavajućim. Prihvatilo je izvješće o radu Dječjeg vrtića “Jaglac” Đurđenovac za prošlu pedagošku godinu, a ravnateljica Zdenka Koren istaknula je problem neadekvatnog prostora te zatražila rješavanje toga pitanja nakon što se riješi financiranje trenutno aktualnih đurđenovačkih investicija. Vijeće je donijelo i Odluku o volonterskom načinu obnašanja dužnosti načelnika, ali u punom radnom vremenu. Aktualni sat obilježila su brojna vijećnička pitanja, a predsjednik Vijeća Hrvoje Topalović izvijestio je kako je središnji državni ured utvrdio da je izbor nove vlasti u Đurđenovcu legalno proveden te tako, kazao je, demantirao optužbe bivšeg načelnika Matovinovića o nelegalnoj smjeni. Oporbeni vijećnici ustvrdili su kako koliko znaju – nalaz ipak upozorava i na određene nepravilnosti, no ne od bitnog utjecaja.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit