Općina Đurđenovac osigurala 30 milijuna kuna iz fondova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Trideset milijuna kuna Općini Đurđenovac odobreno je za projekte iz fondova Europske unije koji će biti realizirani tijekom ove godine te za izradu dokumentacije za projekte koji bi trebali početi iduće godine – izvijestio je općinski načelnik Hrvoje Topalović na današnjoj konferenciji za novinare kojoj je nazočio i direktor komunalih poduzeća Rad i Vodorad Oliver Abičić. Topalović je naglasio da je, po pitanju povlačenja financijskih sredstava iz fondova EU, Općina Đurđenovac svrstana među najuspješnije općine u Hrvatskoj. Riječ je o strogo namjenskim sredstvima – rekao je Topalović i dodao da Općina planira i ove godine aplicirati na fondove. O dosadašnjim aktivnostima, naglasio je Topalović,  nije izvještavao javnost kako bi izbjegao opstrukciju oporbe. Općini Đurđenovac, među ostalim, odobren je projekt rekonstrukcije vodocrpilišta i dijela vodovodne mreže u Đurđenovcu vrijedan oko 21 milijun kuna, zatim projekt sanacije odlagališta otpada “Teodorovac” u vrijednosti oko 6 i pol milijuna te projekt izgradnje vodovodne mreže naselja Lipine 500.000 kuna, kao i izrada projektne dokumentacije i aplikacijski paket za prijavu na natječaj za izvođenje radova na sustavu odvodnje aglomeracije Sušine – Đurđenovac te nekoliko manjih, ali važnih projekata kojima će biti poboljšana kvaliteta života na području cijele općine Đruđenovac – zaključio je Topalović.

tekst i foto Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit