Okusi Slavonije u zrakoplovima Croatia Airlinesa

Facebook
Twitter
Pinterest

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines d.d. od 1. kolovoza do 30. studenoga 2022. godine provode zajednički promotivni projekt „Okusi Slavonije“. Naime, putnicima na svim letovima hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije poslužuje se slavonski obrok, što predstavlja poseban doživljaj, a ujedno se promovira Osječko-baranjsku županiju kao turističku destinaciju, kao i gastronomiju Slavonije, Baranje i Srijema. Slavonske delicije, a time i destinacije, na taj bi način moglo okusiti više od 600.000 putnika na 10.000 letova u 30 međunarodnih i domaćih odredišta.

U Zračnoj luci Osijek tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentiran ovaj projekt. Nazočne je pozdravio direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos koji je naglasio kako će se kroz ovaj projekt Slavoniju i Baranju promovirati putnicima na svim destinacijama na kojima Croatia Airlines leti.

Projekt je pokrenut 1. kolovoza i trajat će četiri mjeseca kazala je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice OBŽ.
Riječ je o projektu koji poziva kroz okuse na obilazak destinacije jer je jedna od prvih asocijacija na Slavoniju i Baranju i Osječko baranjsku županiju kao najveću turističku županiju na istoku Hrvatske upravo dobra hrana. Ovim potvrđujemo da je hedonizam na istoku, a to znači puno dobre hrane, pića, ali i svih doživljaja koje destinacija nudi. Veseli nas što na taj način promoviramo destinaciju ne samo na domaćim već i na međunarodnim letovima i nastavljamo dobru suradnju sa Zračnom lukom Osijek, Osječko baranjskom županijom, Gradom Osijekom i Hrvatskom turističkom zajednicom – kazala je Ivana Jurić i dodala kako je Slavonski zalogaj dio platforme “Hrvatska puna okusa”, projekta Hrvatske turističke zajednice, a u njemu se nalaze proizvodi koji asociraju na Slavoniju i Baranju, a paketi su različite veličine ovisno o dužini leta.

U Zračnoj luci Osijek danas je bio nazočan i Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa:
Naslanjajući se na širi projekt HTZ, “Croatia, Full of Flavours”, osmislili smo i realizirali paletu proizvoda, odnosno obroka za letove Croatia Airlinesa koji u principu prezentiraju tradicionalne slavonske specijalitete. Kroz paletu obroka koje nudimo putnicima u poslovnom i ekonomskom razredu na svim međunarodnim i domaćim linijama, kroz slavonske zalogaje predstavili smo tradicionalne začine i proizvode ove regije. Naglasio bih kako je ovaj projekt u biti kruna suradnje Croatia Airlinesa, Turističke zajednice, Osječko baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka i Zračne luke Osijek, kojom smo uspostavili međunarodnu liniju Osijek-München koja prometuje na razini cijele godine. Ono što je dodatna vrijednost ovog projekta je što smo, osim što smo obogatili samu ponudu Croatia Airlinesa na njezinim letovima, ujedno stvorili preduvjete promocije specijaliteta ove regije – kazao je Žabo.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin izrazio je zadovoljstvo što će, kako je rekao, najbolji mogući okusi od sada biti dostupni svim putnicima na letovima Croatia Airlinesa te će tako doprinijeti brendiranju ponude hrane s ovog područja.

Župan Ivan Anušić kazao je kako je vidljiv nastavak onoga što je najavljeno prije nekoliko godina, a to je promocija Slavonije i Baranje.
I kroz projekt „Slavonski zalogaj“ vidljiv je nastavak aktivnosti na promociji Slavonije i Baranje koje smo najavili i započeli prije nekoliko godina. To i danas radimo zajedno s Croatia Airlinesom, našom Turističkom zajednicom, HTZ-om i Gradom Osijekom. Drago nam je da će oko 600.000 putnika na mnogim relacijama, od Zagreba do destinacija diljem svijeta, vidjeti i kušati slavonski zalogaj, a upravo povećanje vidljivosti i kvalitete naše usluge i ponude nam je cilj – rekao je župan Ivan Anušić.
Dodao je kako su rezultati posjeta turista u Osječko-baranjskoj županiji ove godine bolji od rekordne 2019. godine te kako Županija želi ostati predvodnica razvoja kontinentalnog turistima Hrvatske, pa u svim segmentima nastavlja jačati turizam i gospodarstvo.

Tomislava Justić /OBŽ
Foto: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit