Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije – 5 igrača iz RK NEXE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jutros se u Zagrebu, nakon gotovo 10 mjeseci, ponovno okupila hrvatska rukometna reprezentacija. Izbornik Lino Červar na pripreme uoči utakmice EHF Euro Cupa protiv Mađarske, 7. studenog u Osijeku, pozvao je 17 igrača. Nakon što je kompletna ekipa PPD Zagreb morala u samoizolaciju, problemi s koronom pogodili su i neke druge klubove, pa je izbornik Červar morao promijeniti popis i posegnuti za novim igračima. Uz Halila Jaganjca koji je u konkurenciji bio već nakon prvog pozivanja, na novom popisu našla su se još četiri igrača RK NEXE. Naknadni poziv dobili su Ivan Vida i Fran Mileta, a s obzirom da su dolazak na reprezentativno okupljanje morali otkazati i vratar francuskog Ivrya Mate Šunjić i Lovro Mihić (Orlen Visla Plock), reprezentaciji su se priključili i Moreno Car i Marin Jelinić. Danas je svoj dolazak na okupljanje otkazao i Marko Marić, s obzirom da je i cijela ekipa Leipziga morala u samoizolaciju.  Uz pet igrača, u stožeru reprezentacije Hrvatske je i trener NEXE-a Hrvoje Horvat, kao prvi pomoćnik izborniku Lini Červaru.  Prije odlaska za Zagreb, Horvat je istaknuo kako ga iznimno veseli činjenica da će se nakon gotovo 10 mjeseci ponovno okupiti ekipa i provesti tjedan dana zajedno. Na žalost, odigrat ćemo samo jednu, a ne dvije utakmice kako je bilo planirano. Utakmica s Mađarima trebala bi biti u subotu 7. studenog u Osijeku. Vremena su izazovna, tako da je teško bilo što planirati ili prognozirati, no odluka je da se igrači i stručni stožer uz stroge epidemiološke mjere danas svakako okupe. Uslijed ove nepredvidive situacije, ukazala se prilika da u reprezentaciji Hrvatske imamo čak petoricu igrača NEXE-a, što je jako dobro ali smatram i apsolutno zasluženo, jer iza tih poziva sigurno stoje i naši dobri rezultati i kvalitetan rad. Izvrsna prilika, posebno za mlade igrače, ali poziv u reprezentaciju poticajno utječe na svakog igrača, tako da se nadam da će moji dečki dobro iskoristiti ovu priliku i opravdati poziv izbornika. Mađari također imaju nekoliko pozitivnih igrača na koje neće moći računati, no i dalje je riječ o odličnoj reprezentaciji. Ostvarili su zapažen rezultat na prošlom europskom prvenstvu i sigurno će imati silan motiv u subotu protiv nas. Bit će to prilika za oba izbornika da isprobaju neke varijante, u svakom slučaju nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica koja će biti odigrana u subotu u 18 sati, na žalost bez gledatelja, ali uz izravan televizijski prijenos na HTV2 – zaključio je Horvat.

Tekst: Danko Justić

Foto: HRS

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit