Održano predavanje za pčelare na temu “Američka gnjiloća”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Pčelarska udruga “Pčela” Našice jučer je organizirala predavanje prof.dr. Ivane Tlak Gajger na temu – bolest pčela “američka gnjiloća”. Ova je bolest prisutna u susjednim županijama stoga je bitno da pčelari znaju kako prepoznati simptome jer su kao posjednici dužni prijaviti sumnju o bolesti ovlaštenom veterinaru. Ako se dijagnostikom potvrdi bolest, pčelar ima pravo  nadoknađivanja štete za svaku pčelinju zajednicu. Odšteta zadovoljava kupnju i nove košnice i nove pčelinje zajednice pa nema razloga da se bolest prikriva i ne prijavi jer se može proširiti na šire područje. Iako ova bolest može uzrokovati velike štete, dosad su iskustva s terena da su pčelari na vrijeme uočili i prijavili prisutnost ove bolesti.
tekst: Ninoslava Pavlus
foto: savjetodavna.hr

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit