Održani 17.”Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika”

Facebook
Twitter
Pinterest

Jučer su održani 17. “Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika”, u organizaciji Matice slovačke Jelisavac, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH. U ime domaćina sve nazočne pozdravio je predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vlado Hulak istaknuvši zadovoljstvo što se nakon prošlogodišnje virtualne, ovogodišnja manifestacija održava pred brojnom publikom.

17. “Dane Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika” otvorio je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Rekao je kako je ovo važna i tradicionalna manifestacija koja već niz godina prezentira slovačku kulturu i zanimljivu gastro ponudu korbačika te promiče Grad Našice kao središte Slovaka. Sve nazočne pozdravili su i zamjenik župana Josip Miletić, predsjednik Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Ana Kanđera i predsjednik Mjesnog odbora Jelisavac Vedran Dervić. Nazočni su bili i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, članica Savjeta za nacionalne manjine RH Branka Baksa, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine Grada Našica Darko Kuric te brojni drugi gosti.

U bogatom i raznovrsnom programu nastupili su Makedonsko kulturno društvo “Braća Miladinovci” Osijek, HKD “Lisinski” Našice, SKUD “Franjo Strapač” Markovac i KUD “Jasen” Šaptinovci”. Uz brojne folklorne nastupe, program je obilježila i gastro ponuda slovačkog specijaliteta – korbačika za koje su se ove godine pobrinule Jelisavčanke Marija Kraljik i Slađana Kuric.

Program “17. Dana Slovaka – Večeri korbačika” vodile su Monika Slivka i Antonela Topolovec.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit