Održana završna konferencija projekta “Volontiramo i mi”

 

U Osnovnoj školi Dore Pejačević danas je održana završna konferencija u sklopu projekta “Volontiramo i mi”. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Našice, a partneri Društvo “Naša djeca” Našice, Udruga “Otvoreno srce” Našice i Osnovna škola Dore Pejačević Našice. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Završnu konferenciju vodila je voditeljica projekta „Volontiramo i mi“ Josipa Mihaljević, a kroz prezentaciju prikazala je rezultate koji su ostvareni u sklopu projekta, a to su, među ostalim, podjela rabljene odjeće i obuće, podjela paketa voća, paketa higijene i školskog pribora, edukacije o prvoj pomoći i nabavka AVD uređaja. Projekt je započeo 2017. godine, a u njemu je sudjelovalo više od 100 volontera koji su odradili više od 13 tisuća volonterskih sati.

Gostima su se obratili i ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice Dragica Pavlić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi, predsjednik Udruge „Otvoreno srce“ Anđelko Cvijetović i predstavnica DND-a Našice Marina Lazar. Svi su istaknuli zadovoljstvo međusobnom suradnjom i ostvarenim rezultatima te naglasili kako se nadaju daljnjoj suradnji i novim projektima.

Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasmnika Falamić rekla je kako je u volonterske programe bilo uključeno 33 djelatnika škole i 73 učenika, da je ostvareno 1300 volonterskih sati te brojni programi poput akcija „Naučimo dobrotu“, „Podijelimo radost“, akcije prikupljanja plastičnih čepova, akcije prikupljanja starog papira, prikupljanje hrane i donacija za Socijalnu samoposlugu i Crveni križ.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice Dragica Pavlić rekla je kako je kroz projekt ostvaren cilj poticanja volontiranja, a ravnatelj Crvenog križa Igor Feldi rekao je kako je sretan što je ovaj projekt bio namijenjen volonterima te što je u sklopu njega održano 23. Državno natjecanje mladih Crvenog križa.

Predsjednik Udruge „Otvoreno srce“ Anđelko Cvijetović istaknuo je rad na edukaciji volontera, suradcnju s Centrom za Down sindrom Pula te nagradu za najvolonterku koju je dobila Laura Martić, a posebno se osvrnuo i na rad volonterke Andree Balog.

Potpredsjenica DND-a Marina Lazar rekla je kako je DND u sklopu projekta ostvario kupnju kostima za ritmičku skupinu, obnovu prostorija društva, zaposlenje jedne osobe, održane su i radionice lakog čitanja, a odrađeno je i više od 3 tisuće volonterskih sati.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.12.2019.

11.12.2019.

18.12.2019.

25.12.2019.

Logo-RN-white

Postavite upit