Održana završna konferencija projekta “Volontiramo i mi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

U Osnovnoj školi Dore Pejačević danas je održana završna konferencija u sklopu projekta “Volontiramo i mi”. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Našice, a partneri Društvo “Naša djeca” Našice, Udruga “Otvoreno srce” Našice i Osnovna škola Dore Pejačević Našice. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Završnu konferenciju vodila je voditeljica projekta „Volontiramo i mi“ Josipa Mihaljević, a kroz prezentaciju prikazala je rezultate koji su ostvareni u sklopu projekta, a to su, među ostalim, podjela rabljene odjeće i obuće, podjela paketa voća, paketa higijene i školskog pribora, edukacije o prvoj pomoći i nabavka AVD uređaja. Projekt je započeo 2017. godine, a u njemu je sudjelovalo više od 100 volontera koji su odradili više od 13 tisuća volonterskih sati.

Gostima su se obratili i ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice Dragica Pavlić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi, predsjednik Udruge „Otvoreno srce“ Anđelko Cvijetović i predstavnica DND-a Našice Marina Lazar. Svi su istaknuli zadovoljstvo međusobnom suradnjom i ostvarenim rezultatima te naglasili kako se nadaju daljnjoj suradnji i novim projektima.

Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasmnika Falamić rekla je kako je u volonterske programe bilo uključeno 33 djelatnika škole i 73 učenika, da je ostvareno 1300 volonterskih sati te brojni programi poput akcija „Naučimo dobrotu“, „Podijelimo radost“, akcije prikupljanja plastičnih čepova, akcije prikupljanja starog papira, prikupljanje hrane i donacija za Socijalnu samoposlugu i Crveni križ.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice Dragica Pavlić rekla je kako je kroz projekt ostvaren cilj poticanja volontiranja, a ravnatelj Crvenog križa Igor Feldi rekao je kako je sretan što je ovaj projekt bio namijenjen volonterima te što je u sklopu njega održano 23. Državno natjecanje mladih Crvenog križa.

Predsjednik Udruge „Otvoreno srce“ Anđelko Cvijetović istaknuo je rad na edukaciji volontera, suradcnju s Centrom za Down sindrom Pula te nagradu za najvolonterku koju je dobila Laura Martić, a posebno se osvrnuo i na rad volonterke Andree Balog.

Potpredsjenica DND-a Marina Lazar rekla je kako je DND u sklopu projekta ostvario kupnju kostima za ritmičku skupinu, obnovu prostorija društva, zaposlenje jedne osobe, održane su i radionice lakog čitanja, a odrađeno je i više od 3 tisuće volonterskih sati.

 

 

 

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit