Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Našica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Našicama održana još jedna sjednica Gradskog stožera civilne zaštite. Načelnik Stožera i ravnatelj našičke bolnice dr. Hrvoje Šimić izrazio je zadovoljstvo stabilnom situacijom i poštivanjem mjera sprječavanja širenja zaraze, te još jednom zahvalio svima koji na bilo koji način doprinose razvoju takve situacije. Šimić je ponovio kako popuštanje mjera ne znači i opuštanje, te istaknuo kako smatra da su sve mjere koje su do sada donesene bile izuzetno dobro promišljene i da su one na kraju pokazale i vrhunske krajnje rezultate, što je vidljivo i iz najnovijih podataka s obzirom da već danima nema novooboljelih u Gradu i županiji. Gradonačelnik Našica Josip Miletić ukratko se osvrnuo na provođenje najnovijih mjera koje su relaksirajuće, no i dalje je potrebna odgovornost svih građana. Što se tiče dopuštenja okupljanja na dječjim igralištima i sportskim terenima, gradonačelnik je napomenuo kako se ne preporuča organizirano bavljenje kolektivnim sportovima, već individualno rekreiranje poput trčanja, vožnje biciklom ili boravak u prirodi. Uskoro bi s radom trebali početi i ugostiteljski lokali, no još je uvijek puno nepoznanica vezanih uz ovu mjeru. Ono što je sigurno, istaknuo je Miletić, je da će našički ugostitelji do kraja godine biti oslobođeni od plaćanja najma za terase svojih ugostiteljskih objekata, te da će sukladno mogućnostima na pojedinim lokacijama, moći i proširiti svoje terase kako bi mogli neometano raditi uz poštivanje svih naputaka.  Načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić izvijestio je da policija nadzire provođenje svih mjera Nacionalnog stožera, te da u proteklom razdoblju nije bilo većih problema. Sjednici je bio nazočan i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi, koji se osvrnuo na provedene aktivnosti u proteklom razdoblju te još jednom zahvalio svim volonterima koji svakodnevno skrbe o 219 korisnika.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit