Održana sjednica Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije

U prostorijama Dvorane Zrinjevac u Osijeku (8. studenoga 2019. godine) održana je godišnja sjednica Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije kojoj su nazočili predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić te zamjenik župana Goran Ivanović. Na sjednici su uručena priznanja i nagrade školskim sportskim ekipama koje su osvojile medalju na državnom prvenstvu te najuspješnijim školskim sportskim društvima.
Kako je rečeno, u 2018./2019. školskoj godini kroz školski sportski sustav, koji je uključivao niz programa i projekata, prodefiliralo je 9.938 učenika što čini gotovo 45 % učenika upisanih u škole na području Osječko-baranjske županije. Učenici su na općinskim, gradskim, županijskim, regionalnim i državnim prvenstvima ostvarivali rezultate koji su Osječko-baranjsku županiju svrstavali u vrh školskog sporta Republike Hrvatske. Na županijskoj razini održano je 57 natjecanja, a čak 93 ekipe (763 učenika i 99 voditelja) iz Osječko-baranjske županije sudjelovalo je na državnim prvenstvima te su osvojili po 3 zlatne, 3 srebrne i 7 brončanih medalja te 7 pojedinačnih medalja učenika s teškoćama u razvoju. ŠSD Tinka Osijek i ŠSD Gymnicus Osijek izborili su pravo nastupa na Svjetskim školskim prvenstvima kao reprezentativna hrvatska vrsta.
Na području Osječko-baranjske županije djeluje 71 osnovna i 30 srednjih škola koje su uključene u sustav školskog sporta, a specifičnost ovog sustava, u odnosu na ostale županijske školske sportske sustave, je da su u Školski športski savez Osječko-baranjske županije udruženi školski sportski savezi gradova Osijeka, Našica, Belog Manastira, Đakova, Donjeg Miholjca, Valpova i Belišća. Putem gradskih saveza razvija se kvalitetnija i obuhvatnija suradnja, kvalitetnija organizacija sustava natjecanja, provedba svih programa i projekata, kao i brža i efikasnija komunikacija sa školama. Osječko-baranjska županija iz svog proračuna izdvaja sredstva za cjelokupnu provedbu svih županijskih natjecanja te za funkcioniranje Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije.

izvor:OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

01.01.2020.

08.01.2020.

15.01.2020.

22.01.2020.

29.01.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit