Održana sjednica Općinskog vijeća Donja Motičina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

U Donjoj Motičini prošlog je tjedna održana sjednica Općinskog vijeća. Prihvaćene su izmjene i dopune proračuna Općine Donja Motičina za 2019. godinu. Rebalansom su prihodi i rashodi smanjeni za 5.469.592 kune, a kako je naglasio načelnik Željko Kovačević, do smanjenja je došlo zbog odustajanja od projekta dječjeg vrtića. Naime, da bi se izgradio dječji vrtić, općina bi morala biti osnivač, zaposliti sedam novih osoba, a time bi općina bila opterećena s novih 800.000 kuna. Općina Donja Motičina privremeno odustaje od ovog projekta, ali se već traže nova rješenja – naglasio je načelnik Kovačević. Nadalje, prihvaćeno je polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika za prvih šest mjeseci ove godine. Devet vijećnika je bilo za, a protiv izvješća je bio Dominik Mihaljević (HDZ), koji smatra da se nije dovoljno napravilo u tom razdoblju. Načelnik Željko Kovačević mu je odgovorio kako je ovo godina razgovora i pregovora. Osigurano je preko 50 milijuna ulaganja u općinu u slijedeće tri godine, a sredstva neće direktno ući u proračun, tako da brojke na papiru nekada treba sagledati i iz drugog kuta – istaknuo je načelnik Kovačević.

 

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit