Održana sjednica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Iza volontera i mladih aktivno ljeto

Jučer je u društvenim prostorijama  održana sjednica Odbora Gradskog društva Crvenog križa. Članovi odbora upoznati su s aktivnostima koje su provedene od prošle sjednice održane u lipnju. Ljeto je bilo izuzetno aktivno za mlade volontere, koji su po prvi puta imali prilike sudjelovati u razmjeni volontera s GDCK Rovinj. Ove godine održana je i 19. Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko baranjske županije na kojoj je sudjelovalo 8 predstavnika, dok je još troje sudjelovalo u provedbi programa Ljetne škole. Uz brojne aktivnosti, koje su se održavale kroz tri dana, obilježen je i Svjetski dan prve pomoći, a ljeto je završeno sudjelovanjem na ”SoliDARE” susretu voditelja programa Europske Unije za mlade održanom u Temišvaru, u Rumunjskoj na kojemu je našičko društvo predstavljao Dorijan Lamot.

Velik problem je nedostatak skladišnog prostora

Na sjednici se raspravljalo i  o nedostatku prikladnog skladišnog prostora za potrebe Crvenog križa koji nema svoje prostore već koristi one koji su slobodni. Ovaj problem posebno je došao do izražaja u prethodnim godinama kod provođenja EU projekata i u kriznim situacijama u kojima je prikupljana humanitarna pomoć.

GDCK Našice uključeno u brojne projekte 

Članovi Odbora upoznati su i s projektima koji se provode u Gradskom društvu Crvenog križa Našice.
U projektu „POMOZI – Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove” – naše društvo Crvenog križa partner je Društvu Crvenog križa Osječko baranjske županije, a projekt se provodi s ciljem jačanja kapaciteta i podizanja spremnosti pripadnika društava Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko-baranjske.
U projektu ,,Od malena VOLONTIRAM” mladi sz kroz 12 mjeseci provodili edukacije svojih volontera, predstavnika i volontera udruga u odručju odgoja za volontiranje. Osim toga unutar projekta za djecu do 15 godina bile organizirane razne radionice, edukacije i volonterske aktivnosti kako bi stekli određena znanja, zdrave navike, učili o stereotipima, predrasudama i sa svojim vršnjacima učili o međusobnom pomaganju, prijateljstvu, humanosti i solidarnosti prema drugima.
Crveni križ Našice provodio je i projekt „ZAŽELI I OSTVARI-Faza 2”, a kroz njega se, tijekom godinu dana, 12 žena brinulo o 72 korisnika. One su sa svojim radom završile 30. rujna, a završna konferencija projekta bit će održana sutra, 13. listopada u prostorijama GDCK Našice.
Na kraju sjednice najavljena je svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi koja će biti održana 25. listopada u Gradskoj vijećnici Grada Našica.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit