Održana posljednja sjednica u ovom sazivu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 38. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije, posljednja u ovom sazivu. Vijećnici su obradili čak 41. točku dnevnog reda, od kojih je zasigurno najznačajnije prihvaćanje prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Osječko-baranjske županije za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu. Prema riječima pročelnice Snježane Raguž, prvim rebalasnom županijski je proračun povećan za 56,8 milijuna kuna i sada iznosi 1.600.318.549,00 kn. Od ukupnog iznosa povećanja, 26,4 milijuna kuna odnosi se na povećanje županijskog dijela proračuna, a preostalih 30,4 milijuna je povećanje proračuna proračunskih korisnika koji su samo evidencijski prikazani u Proračunu Osječko – baranjske županije. Jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi izmjena i dopuna Programa javnih potreba u školstvu, kulturi, djelatnosti socijalne skrbi i djelatnosti zdravstva na području Osječko-baranjske županije za 2021. godinu. Na današnjoj je sjednici prihvaćen i Prijedlog Prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska, a prihvaćeno je i rješenje o imenovanju predsjednika i članova Kulturnog vijeća Osječko – baranjske županije. Za predsjednika je izabran Duško Topić, a jedan od članova je i Dean Kopri, magistar glazbene pedagogije zaposlen u Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora iz Našica. Po završetku posljednje sjednice u ovom sazivu, predsjednik županijske Skupštine Dragan Vulin zahvalio se svojim dopredsjednicima, svim vijećnicima i djelatnicima u županijskim službama te županu Ivanu Anušiću i njegovim zamjenicima na konstruktivnom radu i iznimnoj suradnji. Nazočnima se obratio i sam župan Ivan Anušić koji je pohvalio rad županijske Sklupštine koja je u ovom mandatu odradila čak 38 sjednica, donešene su brojne kvalitetne odluke u većini slučajeva jednoglasno čime je pokazana visoka odgovornost. Anušić se zahvalio svima na odličnoj suradnji, poželjevši svima koji će izaći na predstojeće izbore puno uspjeha. Po završetku sjednice, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera za sve je vijećnike i djelatnike županijskih službi upriličen prigodan domjenak.
tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit