Održana i skupština DVD-a Donja Motičina

U subotu je održana redovna 71. godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Uz brojne članove društva, skupštini su bili nazočni gosti; načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, delegati Vatrogasne zajednice Našice Zvonko Ljubljanović i Antun Balaić, predstavnici svih političkih stranaka te udruga s područja općine. Također su bili nazočni i gosti iz DVD-a Stipanovci, Valenovac, Feričanci, Veliškovci, Oriovac iz Brodsko-posavske županije te DVD-a “Vugrovec” iz Zagreba. Skupštinom je predsjedao predsjednik Boro Peršić sa članovima radnog predsjedništva Bernardom Vrapcem te Zlatkom Vinkovićem zapovjednikom DVD-a. koji je ujedno i podnio Izvješće o radu za 2018. godinu, kao i plan rada za 2019. godinu. Financijsko izvješće za 2018. i plan za 2019. pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je predsjednik Ivan Vrabac. Od značajnijih događanja izdvojeno je sudjelovanje na 9 službenih vatrogasnih ntjecanja odnosno kupova. Najznačajnija natjecanja bila su 13. Državno natjecanje vatrogasne mladež RH u Zadru te Područno natjecanje VZ Našice u Podgoraču gdje su sve muške ekipe DVD-a: mladež, članovi A i članovi B osvojili 1. mjesto.
Kao i svake godine tradicionalno je obilježen dan zaštitnika vatrogasaca sv.Florijan, a sudjelovalo se i u svečanoj procesiji povodom dana općine. U protekloj godini bilo je 18 intervencija od toga jedan požar stambenog objekta, jedan požar osobnog vozila, jedna potraga za nestalom osobom i 14 tehničkih intervencija odnosno uklanjanje gnijezda stršljena. Prošle godine održana je svečana proslava 70 godina rada društva. Predsjednik Boro Peršić zahvalio je županu osječko-baranjskom Ivanu Anušiću i načelniku općine Donja Motičina Željku Kovačeviću što su omogućili društvu kupnju novog kombi vozila. Nakon prihvaćanja svih izvješća i polanova, dodijeljena su uvjerenja članovima koji su u protekloj godini stekli nova zvanja. Tako je Kristijan Kovačević položio je za ispitanog vatrogasca dok su Mladen i Dino Peršić, Matko Stuparić i Robert Dološić položili ispit za vatrogasca I. klase. Zvanje vatrogasnog časnika stekao je Tomislav Granat.
Nazočne je pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić koji je pohvalio rad DVD-a Donja Motičina, a zahvalio je i načelniku Kovačeviću jer je ostvario svoja obećanja i nastavio sa odličnim ulaganjima u vatrogasce u Motičini. Načelnik Željko Kovačević rekao je kako je izuzetno zadovoljan s radom DVD-a Donja Motičina te izvijestio kako je u prošloj godini Općina iz europskih fondova pokrenula i odradila energetsku obnovu na Vatrogasnom domu u vrijednosti 370.000 kuna.

izvor: DVD Donja Motičina 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest