Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Podgoraču održana 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač – posljednja u ovoj godini. Sjednica je zbog poštivanja epidemioloških mjera održana u vatrogasnom domu, a započela je prisegom dvojice vijećnika iz redova srpske nacionalne manjine koji su pristupili Općinskom vijeću nakon nedavno provedenog dopunskog izbora članova Općinskog vijeća. Umjesto dosadašnjih 13, Općinsko vijeće Općine Podgorač sada broji 15 vijećnika, a novi su vijećnici Milorad Beronja i Aleksandar Lazić. Vijećnici su na današnjoj sjednici među ostalim prihvatili prijedlog Odluke o dodjeli stipendije Općine Podgorač za studijsku 2021./2022. godinu, sukladno kojoj će biti dodijeljeno osam stipendija. Jednoglasno su prihvaćeni i prijedlozi Rješenja o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države te Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Općine Podgorač. Na današnjoj je sjednici jednoglasno prihvaćen i prijedlog Proračuna Općine Podgorač za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu. Općinski Proračun za iduću godinu planiran je u iznosu 38 milijuna kuna i kako je napomenuo načelnik Općine Goran Đanić, proračun je najviši do sada ali je realan, investicijski i demografski orijentiran. Oko 28 milijuna kuna odnosi se na realizaciju planiranih projekata koji će biti sufinancirani sredstvima državnog proračuna te fondova Europske unije. Također jednoglasno, prihvaćeni su i prijedlozi Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, sportu i kulturi u Općini Podgorač u 2022. godini.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit