Održana 29. smotra folklora “Oj jesenske duge noći” u Podgoraču

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Večeras je u sportskoj dvorani OŠ Hinko Juhn u Podgoraču održana tradicionalna smotra folklora “Oj jesenske duge noći”. Ovogodišnja manifestacija, koju po  29. put organizira KUD Podgoračani pod pokroviteljstvom Općine Podgorač, okupila je 8 kulturno umjetničkih društava. Uz domaćine, malu i veliku sekciju HKD Podgoračani, publici su se pjesmama i plesovima i bogatim narodnim nošnjama predstavili KUU Voćin, KUD “Dika” Slatina KUD “Zdenac” Zdenci, Zavičajni klub Zagoraca “Zagorec” Josipovac, HKUD Harkanovci i KUD “Đeram” Viljevo. Na početku smotre sve sudionike i brojne posjetitelje pozdravila je predsjednica HKD-a Podgoračani Zdenka Vukomanović, a nazočnima se obratio i načelnik Općine Podgorač i dopredsjednik županijske Skupštine Goran Đanić. Smotri su bili nazočni i  župnici  župe sv. Nikole biskupa Podgorač vlč. Željko Benković i župe Presvetog trojstva Budimci vlč. Božidar Petrović, Igor Feldi ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice te općinski vijećnici. Prije smotre folklora, za sve je sudionike u crkvi sv. Nikole u Podgoraču služena sveta misa, a po završetku je u domu DVD-Podgorač upriličen prigodan domjenak uz nastup tamburaškog sastava Kontra.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit