Održana 27. sjednica županijske Skupštine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 27. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. Vijećnici su na dnevnom redu imali neuobičajeno malo točaka o kojima su raspravljali, samo 11, tako da je sjednica završila relativno brzo i bez uobičajene stanke. Tijekom aktualnog sata, župan Ivan Anušić odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja vijećnika. Jedno pitanje odnosilo se na projekt subvencioniranja stambenih kredita koji je pokrenut prošle godine. Prema riječima župana, ukupni kreditni potencijal je 50 milijuna kuna, maksimalni iznos po nekretnini je 500 000,00 kuna, a zainteresiranost je velika. Do sada je utrošeno 22 milijuna kuna, odnosno 69 pojedinačnih korisnika je iskoristilo ovu jedinstvenu subvenciju u državi i kupilo nekretninu , a u projekt se uz Županiju uključilo i 10 jedinica lokalne samouprave. Župan je odgovorio i na pitanje vezano uz projekt obnove nekadašnjeg OLT-a, a riječ je o površini od oko 6 hektara koja bi trebala biti revitalizirana kroz tzv. brownfield investicije koje financira EU. Županija je osigurala sredstva za projektnu dokumentacije, a uz sportski inkubator i stambene prostore za djelatnike, u idejnom je rješenju zamišljena i realizacija znanstvenih i poduzetničkih inkubatora, alternativnoj sceni te muzejima. Vijećnici su na današnjoj sjednici, među ostalim prihvatili i prijedlog Akcijskog plana poboljšanja energetske učinkovitosti na području Osječko – baranjske županije za razdoblje od 2020-2022. godine. Prihvaćen je i prijedlog Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana županije kao i prijedlog Odluke o visini turističke pristojbe na području Osječko – baranjske županije za 2021. godinu. Vijećnici su jednoglasno prihvatili i prijedlog izmjene Statuta Osječko – baranjske županije. Naime, sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i zadnjim izmjenama i dopunama, odnosno Zakona o sustavu državne uprave, određeni poslovi iz nadležnosti dosadašnjih ureda državne uprave u županijama povjereni su upravnim tijelima županija, tako da su na današnjoj sjednici nazočni bili i neki djelatnici Ureda državne uprave.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit