Održana 15.sjednica Gradskog vijeća

Facebook
Twitter
Pinterest

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Našica vijećnici su prihvatili izvješće o radu Našičke razvojne agencije NARE d.o.o. za 2022. godinu, prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada te prijedloge Odluka o prodaji plinske mreže u vlasništvu Našičkog parka d.o.o. i Grada Našica.

Tijekom aktualnog sata vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku. Između ostaloga, vijećnik Miroslav Umiljanović (HDZ) pitao je dokle se došlo s nogostupom u Ulici bana Jelačića u Martinu. Gradonačelnik je odgovorio kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije u Hrvatskim cestama jer je kroz tu ulicu u planu izgradnja pješačke i biciklističke staze od semafora u Martinu do Donje Motičine.  No stav je Grada da se u sljedećem proračunskom razdoblju osiguraju sredstva za etapnu izgradnju nogostupa na suprotnoj strani na kojoj ga sada uopće nema. Gradonačelnik je spomenuo i izgradnju državne ceste kroz Zoljan prema Gradcu kojom će biti podignuta sigurnost u prometu. U sklopu Aglomeracije u planu je rekonstrukcija ceste Poljana-Donja Mala, a pred kraj godine otvara se natječaj za nerazvrstane ceste. U planu je prijavljivanje na njega   jedine ceste na podruju grada koja nije asfaltirana, a to je ona u Štukinom Brdu, u dužini 3 km – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Vijećnicu Anitu Stanić-Plemeniti (SDP-HNS-HSS) zanimalo je kada će mrtvačnica u Zoljanu biti u funkciji te kako će biti riješen parkirališni prostor oko nje. Također je postavila pitanje rušenja starih stabala na groblju, ali i na nekim lokacijama u gradu jer predstavljaju opasnost za ljude i imovinu. Vijećnica Vanja Horvat (SDP-HNS-HSS) pitala je kada će biti sanirane ceste u Reljkovićevoj i Gupčevoj ulici u Našicama koje su lošem stanju. Gradonačelnik je odgovorio da je mrtvačnica u Zoljanu završena, a trenutno se rješavaju primjedbe na izvedene radove. Što se parkirališta tiče, bit će izgrađeno iza crkve te će se napraviti kružno jednosmjerno odvijanje prometa, a izgradnja je u planu sljedeće godine. Stara stabla, konkretno na groblju u Zoljanu, u fazi su rušenja, a ostale navedene lokacije bit će provjerene. Što se tiče ceste u dvije ulice u Našicama, njihova sanacija je u planu s rekonstrukcijom Franjevačke ulice.

Vijećnica Jospa Knežić (SDP-HNS-HSS) postavila je pitanje Tavanačke ulice u kojoj živi 6 obitelji, a nemaju asfaltiranu cestu. Gradonačenik je odgovorio kako je dokumentacija za ovu investiciju u izradi, no cesta prelazi preko pruge pa se projekt rješava u dogovoru s HŽ-om, što traje zbog njihove procedure.

Pitanje nezavisne vijećnice Silve Miškulin odnosilo se na postavljanje novih ploča s nazivima ulica u Markovcu Našičkom, konkretno u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u kojoj na ploči sada piše Zrinska ulica. Gradonačelnik je rekao da ta ulica nije jedini problem jer ovakvih situacija ima na nekoliko mjesta. Dogovorio je sastanak s vijećnicom kako bi Grad mogao nastupiti prema institucijama s ciljem rješavanja ovog problema.

Radio Našice/TJ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit