Održana 14. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 14. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. Jedno od vijećničkih pitanja upućenih županu tijekom Aktualnog sata odnosilo se na projekt „Besplatni školski obrok“. S obzirom da je započela nova školska godina, a svjedoci smo brojnih poskupljenja, vijećnika Dražena Trcovića zanimalo je hoće li projekt biti nastavljen. Vijećnik Trcović pitao je župana i u kojoj je fazi izgradnja Regionalnog distribucijskog centra i hoće li uskoro krenuti s radom.

Župan Ivan Anušić je odgovorio kako će projekt „Besplatni školski obrok“ unatoč poskupljenjima biti nastavljen. Kako je napomenuo, riječ je o jedinstvenom projektu u RH vrijednom oko 20 milijuna kuna, a kojega zajednički financiraju Osječko – baranjska županija i jedinice lokalne samouprave. Što se tiče Regionalnog distribucijskog centra on je u potpunosti gotov, nedavno je obavljen tehnički pregled na kojemu su utvrđeni sitni nedostaci koji će u najskorijem roku biti otklonjeni, pa bi centar s radom trebao započeti idući mjesec ako sve bude u redu ili najkasnije do kraja ove godine.

Na današnjoj sjednici vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog Odluke i prijedlog Ugovora o prijenosu osnivačkih prava Osječko-baranjske županije nad Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku na Grad Osijek. Kako je pojasnio župan Ivan Anušić, do ove odluke nije došlo preko noći već u dogovoru s Gradom Osijekom. Osječko – baranjska će županija kroz tri godine postupno izlaziti iz sustava financiranja, tako da se to neće dogoditi odmah ove godine, nego tek 2025. godine. Oko 13 milijuna kuna je ukupan trošak odnosno iznos koji je svake godine za HNK Osijek izdvajala Županija, a koji će u cijelosti preuzeti Grad Osijek, koji će uz financiranje preuzeti i upravljanje gradskim kazalištem.

Vijećnici su na današnjoj sjednici većinom glasova prihvatili prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Osječko-baranjska županija u 2022. godini, a većinom su glasova prihvaćena i izvješća o radu Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće d.o.o. Osijek, tvrtke EKOS d.o.o. za gospodarenje otpadom Osijek za 2021. godinu kao i izvješća o poslovanju Slobodne zone Osijek d.o.o. i Zračne luke Osijek d.o.o. u 2021. godini.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit