Održan stručni skup “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj”

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas je, u prostoru Stare pekare u Tvrđi, održan stručni skup „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ kojim se želi naglasiti bogatstvo biološke raznolikosti u školama u svim regijama, posebno tradicijskih vrtova te starih autohtonih ili udomaćenih sorti cvijeća, povrća i voćaka te povezati odgojno-obrazovni proces s radom na otvorenom. Nositelji projekta su Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnim donatorima. Skupu je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul.

– Ovaj hvalevrijedan projekt Hrvatske radiotelevizije, osmišljen davne 1995. godine, svake godine privlači sve veći broj prijava odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske. Njegovo je značenje višestruko, prije svega jer promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima te neizostavan boravak u prirodi. Imao sam priliku sudjelovati, u sklopu radno-okupacijske terapije s mladim ljudima koji ispoljavaju probleme u ponašanju, u formiranju tradicijskih vrtova i svjedočiti koliko terapeutski na njih djeluje rad u vrtu – istaknuo je zamjenik župana Mato Lukić.

Valja istaknuti kako je u posljednjih 5 godina nagrada bila dodijeljena 9 puta u ustanove s područja Osječko-baranjske županije, a Osnovna škola Draž dvije godine za redom osvojila je nagradu u različitim kategorijama.

NAGRAĐENI ŠKOLSKI VRTOVI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI OD 2017. DO DANAS

2018. – OŠ Ante Starčevića, Viljevo – 2. mjesto u kategoriji tradicijskog uzgoja ( nagrada Ministarstva poljoprivrede)
– OŠ Mate Lovraka, Vladislavci – posebno priznanje za početnika

2019. – OŠ Kneževi Vinogradi – Najljepši školski vrt – 3. mjesto
– OŠ Višnjevac – priznanje za zaslužnog pojedinca

2020.- PŠ Vinogradci, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće – Najljepša područna škola u RH

– OŠ Draž – Zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša – 3. mjesto

2021. – OŠ Draž – Nagrada za Tradicijski uzgoj – 1. mjesto
– OŠ Frana Krste Frankopana Osijek, posebno priznanje za vrtni element

– Učenički dom Ugostiteljske škole Osijek – priznanje za posebnu vrtnu kulturu i vještinu

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit