Odluka Megglea konačna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nakon odluke tvrtke Meggle o gašenju proizvodnje u Osijeku, pred otkazom je 160 zaposlenih, a u velikim je problemima i oko 280 kooperanata. Tim je povodom, a na inicijativu ministrice Marije Vučković, u Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem i predstavnicima tvrtke Meggle iz Osijeka. Nakon sastanka s predstavnicima mljekarske industrije ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je da je tvrtka Meggle donijela svoju poslovnu odluku i da ta odluka nije promijenjena. Poručila je kooperantima da otkup nije ugrožen, jer mljekarska industija jamči nastavak otkupa. Dodala je kako se radi na pronalasku modela za očuvanje radnih mjesta i tradicije proizvodnje mlijeka u Osječko-baranjskoj županiji.
Predsjednik Uprave Meggle Hrvatska Marjan Vučak je nakon sastanka rekao kako je odluka o gašenju proizvodnje konačna. Obrazložio je kako je donesena zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od aflatoksina, preko Agrokora do najnovije koronakrize.
U procesu restrukturiranja tvrtka će, najavio je, postupati odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima.  Vučak je rekao i da je Meggle spreman za razgovore o prodaji tvornice.
Ovo su prvi razgovori, započeli smo ih na vrijeme i nadam se da ćemo imati konkretne rezultate – rekao je župan Ivan Anušić. Napomenuo je kako je i premijer Plenković najavio svoje sudjelovanje u rješavanju problema.

redakcijsko izvješće

foto: Ministarstvo poljoprivrede

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit