Odana počast žrtvama Bleiburga i križnih putova

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageIzaslanstva udruge "Hrvatski domobran" Našice i Grada Našica danas su odala počast mučki ubijenim domoljubima, a povodom Dana sjećanja na žrtve Bleiburga i križnih putova. Vijence su položili na spomen-obilježje Crni potok te na križ žrtvama 2. svjetskog rata na našičkom groblju te za sve stradale izmolili molitvu. Gradonačelnik Krešimir Žagar Udruzi "Hrvatski domobran" zahvalio je za današnje spomendansko sjećanje na teška stradavanja hrvatskoga naroda, jer je i današnje obilježavanje prilika da se svi zajedno podsjetimo i upozorimo kako se žrtva hrvatskih domoljuba nikada ne smije zaboraviti.

Sudionik križnog puta Đuro Mikašek istaknuo je da je cilj okupljanja – pokloniti se žrtvi domoljuba na spomen-obilježju i križu podignutima njiima u spomen na ovu 63. godišnjicu od teškog i krvavog križnog puta. Poručio je kako neće upućivati riječi optužbe i mržnje, kakve su se – kaže – ovih dana mogle čuti na nekim drugim komemoracijama, već samo riječi molitve za sve žrtve i sve počinitelje.
Predsjednik Udruge "Hrvatski domobran" Našice – Željko Tomić podsjetio je na stradavanja, kako na našem tako i na području cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Pozvao je građane na svečanu komemoraciju žrtvama, koja će biti 21. lipnja na Crnom potoku. Izaslanstva su molitvu izmolila i na grobu pukovnika Viktora Markovića – najvišeg časnika toga doba s našeg područja.
Sveta misa za sve žrtve Bleiburga i druge stradalnike 2. svjetskog rata bit će služena u Župnoj ckrvi sv. Antuna Padovanskog u 18 sati i 30 minuta.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit