Od ponedjeljka se otvaraju terase, omogućuje treniranje u zatvorenom, ali se karantena vraća na 14 dana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas popuštanje mjera od 1. ožujka. Nastavlja se – rekao je – s blagim popuštanjem mjera i to onih koji se odnose na ugostitelje i sport. Omogućeno je svim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama. Radno vrijeme može biti od 6 ujutro do 22 sata. Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima. Pregrade od pleksiglasa ili stakla oko terase moraju se maknuti. Treba osigurati razmak među gostima, stolovi i stolci moraju biti razmješteni, mora biti metar i pol razmaka od svakog stolca, a među stolovima treba biti tri metra.

Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograniče – jedna osoba na 20 kvadrata minimalno. Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Dopušteni su treninzi, bez kontakta među sportašima. Treninzi nogometa i slično mogu se održavati, ali na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Nakon svakog treninga dvorana se temeljito čisti i prozračuje. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste.

Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak najavio je da će se vrijeme karantene opet vratiti na 14 dana za sve. Ne zna se koliko imamo britanskog soja u populaciji pa je trenutno važno da vratimo svu karantenu na 14 dana – zaključio je Capak.

 

redakcijsko izvješće, foto: ilustracija RN

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit