Od gašenja požara do spašavanja životinja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Vatrogasni operativni centar Našice jučer je zaprimio dojave o dvije intervencije. Oko 17 sati primili su poziv o požaru osobnog automobila u Donjoj Motičini. Dežurni operativni djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Našice odmah po zaprimljenoj intervenciji, putem sustava za alarmiranje “ALARM” obavijestio je sve profesionalne i dobrovoljne Našičke vatrogasce (Javna vatrogasna postrojba & Dobrovoljno vatrogasno društvo Našice) o nastaloj intervenciji. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da DVD Donja Motičina već vrši gašenje automobila te se i našički vatrogasci uključuju u gašenje automobila i hlađenje plinske instalacije na vozilu. Na intervenciji su sudjelovali: DVD Donja Motičina s 10 vatrogasaca i jednim kombi i jednim navalnim vozilom; našički vatrogasci s 3 vatrogasca i jednim tehničkim vozilom, te sa 7 vatrogasaca u pričuvi.

Druga intervencija bila je oko 22:30 kada je zaprimljena dojava o tehničkoj intervenciji spašavanja psa iz bunara u Ličkom Novom Selu. Pas je, iz još neutvrđenih okolnosti, pao u bunar, a vatrogascima je o nezgodi dojavio susjed. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da je pas na dubini otprilike 4 metra, da je živ i u dobrom stanju. Vatrogasci su odmah krenuli s akcijom, a pas je izvučen tako što je iznad bunara postavljena sprava (tronožac) kroz koju prolazi užad po kojoj se vatrogasac spustio u bunar. Nakon spuštanja u bunar, prihvatio je psa u naručje te su oboje izvučeni, a pas je neozlijeđen predan vlasniku.

 

 

 

Tekst: Marijan Gajski – Našički vatrogasci
Foto: Arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit