Od danas obvezno dvojno iskazivanje cijena

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od danas je na snazi zakonska obveza dvojnog iskazivanja cijena – u kunama i eurima, koja će završiti godinu dana od uvođenja eura, odnosno 31. prosinca 2023. godine, a odnosi se na većinu sudionika u platnom prometu. Cijene se iskazuju uz primjenu fiksnog tečaja koji je odredila Hrvatska narodna banka, čime se želi zaštiti potrošače u procesu uvođenja eura od neopravdanog povećanja i neispravnog preračunavanja cijena. Obveza se odnosi na poduzeća, banke, tijela državne uprave i poduzeća iz javnog sektora. Osim na iskazivanje cijena u trgovinama i na računima za usluge te katalozima, dvojno iskazivanje primjenjivat će se i na iskazivanje plaća, mirovina, na bankovnim izvodima te na cjenicima i promotivnim materijalima koji će biti objavljeni na internetskim stranicama. Od ove zakonske obveze izuzeti su kiosci, štandovi na tržnicama, OPG-ovi, taksisti, lutrijske srećke, pokretne trgovine i samoposlužni aparati.
S ciljem informiranja građana o prelasku s kune na euro Vlada RH i HNB pokrenuli su internetsku stranicu euro.hr.

Redakcijski tekst

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit