Od 256 uzoraka 36 pozitivnih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 356 uzoraka od kojih je 36 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (11) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, sedam na području Đakova, po 5 su s područja Našica i Valpova, dvije iz Popovca, a po jedna je s područja Belišća, Bilja, Đurđenovca, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Magadenovca.
Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od COVID-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 84 godine.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.056 osoba. Policijski službenici proveli su 31 provjeru osoba u samoizolaciji, od čega su 30 bile samoinicijativne i pri tomu nisu utvrđena kršenja. Postupajući po dojavi utvrdili su kršenje mjere samoizolacije jedne osobe s područja Općine Bizovac te joj je uručena prekršajna prijava.
Policijski službenici obavili su i 173 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja tih mjera.
Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (24 u ugostiteljskim objektima, 18 u trgovinama, po 4 pekarnice i benzinske postaje, 3 ljekarne te jednoj kladionici) pri čemu su utvrdili tri nepravilnosti i dali nalog za njihovo otklanjanje.
Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije zaprimio je dvije prijave kojima se upozorava na najavljena održavanja svečanosti Svete pričesti u župama na kojima se očekuje nazočnost više stotina osoba. Kako je rekao načelnik Stožera Ivan Hampovčan, Županijski stožer će tim povodom uputiti dopis općinskim i gradskim stožerima civilne zaštite i župnim uredima te ih upozoriti da je trenutno dopušteno okupljanje najviše do 25 osoba na jednom mjestu te da u skladu s tim planiraju svoje aktivnosti.
Voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić istaknuo je kako je ovog tjedna na područje Osječko-baranjske županije pristiglo 4.400 doza cjepiva, i to 1.500 doza Pfizera, 1.300 doza AstraZeneca i 1.600 cjepiva Moderne.
– Od 27. prosinca prošle godine do sada na područje OBŽ pristiglo je 29.606 doza cjepiva, od toga je 17.514 doza proslijeđeno obiteljskim liječnicima za njihove pacijente, a ostalo je u prvoj fazi cijepljenja bilo namijenjeno za zdravstvene djelatnike te korisnike i djelatnike domova za starije i nemoćne – rekao je dr. Dijanić.

tekst i foto: OBZ

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit