Ocjenjivanje uzoraka za 2. Međunarodni festival frankovke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Starom podrumu u Feričancima danas je organizirano ocjenjivanje frankovke uoči 2. Međunarodnog festivala frankovke koji će biti održan 28. rujna u Feričancima. Kako je istaknula Jenette Šimić – voditeljica marketinga “Feravina”, važno je da se ozbiljno radi na promociji frankovke što se čini i ovim festivalom. Glavni organizatori su Općina Feričanci i udruga “Fer plus”, a “Feravino” je kao domicilna vinarija omogućilo svu stručnu potporu i realizaciju. Frankovka je – istaknula je – još uvijek zapostavljena u svijesti potrošača, a intenzivnom promocijom to se želi ispraviti. Prošle godine bilo je 48 uzoraka, a ove je prijavljeno 64 pa se nagodinu očekuje još više uzoraka. Predsjednik Komisije za ocjenjivanje uzoraka frankovke – Matjaž Lemut iz Slovenije, vanjski savjetnik “Feravina” rekao je kako je lijepo imati frankovku iz različitih zemalja, a ove godine pristigli su uzorci iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske. Dojma je da frankovka različito reagira na različito podneblje i zemlju što se može vidjeti uspoređujući uzorke. Pohvalio je što su upravo Feričanci započeli ovu naglašenu priču o frankovki.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit