Očekuje se popuštanje mjera

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Od 1. ožujka najavljeno je popuštanje mjera. Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića i restorana. Zatvoreni dijelovi terasa i restorana najvjerojatnije ostaju zatvoreni. Gosti vjerojatno neće smjeti ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim odlaska na toalet. Stožer smatra da je otvaranje terasa značajno manje rizično od zatvorenih prostora.
S epidemiolozima i resornim ministarstvom Stožer će u idućim danima definirati koje će sportske aktivnosti biti dozvoljene. Vjerojatno je i otvaranje sajmova na otvorenom, ali moguće bez ugostiteljskih sadržaja. Uvjeti otvaranja sajmova također će biti definirani u utorak i srijedu. Dozvoljeni broj ljudi na raznim okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dva kućanstva od zabrane postane preporuka. Popuštanje bi trebalo biti objavljeno na sjednici vlade u četvrtak. Načelnik Stožera i potpredsjednik vlade Davor Božinović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavili su popuštanje, no naglasili su da će ono biti oprezno. Sve ovisi o situaciji koja je dobra unatoč blagom porastu novozaraženih. Pojasnili su da 1. ožujka neće biti otvoreno sve kao što je bilo prije, ali ako situacija bude povoljna, postoji mogućnost popuštanja mjera. Dodali su da dolaskom toplijeg vremena i sa sve više cijepljenih ljudi, očekuju da će brojke i dalje padati.

 

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit