Obnova bolničke praonice rublja

 

Uz mnogobrojna ulaganja u medicinsku i nemedicinsku opremu, kadrove i prostore u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, pristupilo se obnovi izuzetno važnog segmenta bolnice, bolničke praonice rublja. U praonici se dnevno opere sva posteljina te odjeća osoblja i hospitaliziranih pacijenata.

Dosadašnji uređaji za pranje su stari između 20 i 30 godina, dotrajali su, kvare se i troše velike količine sredstava za pranje, vode i energenata. Nabavljene su dvije moderne, profesionalne perilice čija je vrijednost oko 170 tisuća kuna, kako bi se podigla kvaliteta pranja. Kako ističe ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, kvaliteta pranja je od iznimnog značaja za suzbijanje bolničkih infekcija, a postići će se i značajne uštede u energentima, vodi te sredstvima za pranje. Ubrzanjem procesa pranja, olakšava se i pojednostavljuje organizacija rada djelatnicama u ovom segmentu.

Budući da postoji potreba za nabavkom još jedne ovakve perilice istog kapaciteta, dodao je dr. Šimić, u nadolazećem razdoblju u planu je nabavka još jedne perilice kao i ulaganja u ostale organizacijske jedinice koja će osigurati ujednačeni razvoj bolnice.

 

 

Tekst: Asja Godžirov-Kurilj
Foto: OŽB Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest