Obje pozitivne osobe na koronavirus su zbrinute i njihovo stanje je dobro

Facebook
Twitter
Pinterest

Nakon što je jutros u KBC Osijek stigla obavijest o dva pozitivna nalaza na koronavirus, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije sazvao je izvanrednu sjednicu nakon koje je održana i konferencija za medije ispred Klinike za infektologiju KBC-a Osijek.
Dvije osobe pozitivne na koronavirus su hospitalizirane, njihovo je stanje dobro, a riječ je o osobama koje su bliski kontakti zaražene osobe koja se nalazi u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.
– Uzimaju se brisevi i osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i do kraja dana ćemo imati nalaze. KBC je u potpunosti spreman za prihvat zaraženih osoba, smještajnih kapaciteta i medicinske opreme ima dovoljno – poručila je predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Osijek prof. dr. Ljiljana Perić.
Važno je napomenuti da ne treba širiti paniku, istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i dodao kako je najvažnije ostati pribran i discipliniran i držati se mjera koje propisuje nacionalni, ali i županijski Stožer civilne zaštite.
– Pojava pozitivnih na koronavirus izazvala je strah među građanima koji sami dolaze u KBC Osijek. Važno je napomenuti da to nije ispravan način i da se svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama ili dolaze s područja žarišta koronavirusa trebaju javiti na dežurni telefon 031/225-717 Zavoda za javno zdravstvo kako bi se u skladu s propisanim protokolom zbrinule i te osobe – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. Željko Zubčić.
Županijski stožer sazvao je za 17 sati i novu sjednicu na koju su pozvani predstavnici gradova i općina s područja županije kako bi se dogovorili oko mjera zaštite stanovništva na njihovim područjima.
– Preporuka našeg stožera je da se građani upoznaju s tim da je potrebno odgovorno se ponašati kako bi smanjili mogućnost zaraze. Preporučit ćemo gradonačelnicima i načelnicima da ograniče rad ugostiteljskih objekata, da se također odgode ili pojačaju mjere sigurnosti prilikom održavanja svih oblika okupljanja– rekao je Goran Ivanović, načelnik Kriznog stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
Preporuka županijskog Stožera Civilne zaštite je da se javne priredbe sportskog ili zabavnog sadržaja ne održavaju (noćni klubovi, koncerti i slično).

izvor: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit