Obilježena 6. obljetnica smrti Pave Vukelića – Paje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prije šest godina, na današnji dan, zauvijek nas je napustio Pavo Vukelić – Pajo, hrvatski branitelj, vitez Domovinskog rata. Dužnu počast Paji, odali su danas njegovi prijatelji i suborci, izaslanstvo 81. gardsijske bojne „Kumovi“ . koje je predvodio tajnik Udruge Michael Mikločić, orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, te predstavnici grada Našica, zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Hrvoje Šimić te Alan Šikić član Povjerenstva hrvatskih branitelja Grada Našica.

Počast je odana, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na Gradskom groblju u Orahovici na mjestu posljednjeg počivališta Pave Vukelića-Paje.

– Sve ono što je dao za svoju Domovinu i za svoju Oahovicu s ne može opisati riječima. Njegov život i djela govore sami za sebe. Ja vjerujem da ćemo se viđati svake godine i prisjećati se tako njegovih herojstava, spominjati njegovo ime i prenositi sve te priče generacijama koje dolaze – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U ime Udruge 81.gardijske bojne „Kumovi“ Paje se prisjetio tajnik Udruge Michael Mikolčić:

– Pajo je ostavio neizbrisiv trag u našoj postrojbi. Mi se njega sjećamo uvijek s osmijehom na licu i jako nam nedostaje. Sjećamo se Pajine žrtve, borbe i osobnosti i koja je usmjerila i druge pripadnike bojne da idu njegovim putem i da se sa svim srcem bore za našu Hrvatsku – rekao je Mikolčić.

Hrvoje Šimić, zamjenik gradonačelnika Grada Našica, zastupnik u Hrvatskom saboru i ravnatelj našičke bolnice:

– Dolaskom danas ovdje prisjećamo se i odajemo još jednom počast Paji za sve ono što je učinio za RH. Pajo je povezao naše gradove Našice i Orahovicu zauvijek svojim djelovanjem i kao hrvatski vojnik, ali i kao sportaš. Pajo je proslavio naš grad postavši prvak svijeta kao član Športske Udruge Šaran Našice. Imao sam priliku družiti se i provoditi vrijeme uz takvog velikana i meni je to iznimna čast. Potrudit ću se dolaziti svake godine ovdje na orahovačko groblje odati počast njegovom djelu i životu – zaključio je Šimić.

 

izvor: Radio Orahovica

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit