Obilježena 31. godišnjica pogibije 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Borovu je danas (2. svibnja 2022. godine) obilježena 31. godišnjica tragičnog stradanja 12 pripadnika vinkovačke specijalne policije koje su na današnji dan 1991. godine, pri pokušaju oslobađanja dvojice njihovih kolega, iz zasjede ubili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. Ranjena su još 23 hrvatska policajca. Obilježavanje je počelo mimohodom članova Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata “Krpelj” Vinkovci od ulaza u Borovo do spomen-obilježja u središtu naselja Borovo Selo. Uz spomen obilježje vijence su položili članovi obitelji poginulih redarstvenika i sudionici tog događaja, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić te drugi predstavnici državnih, županijskih i gradskih tijela te udruga. U ime Osječko-baranjske županije vijenac su položili župan Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i predsjednik Odbora za branitelje Jurica Tolj. Nakon komemorativnog skupa u Borovu, u Župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima služena je misa zadušnica. U znak sjećanja na poginule policajce održana je i memorijalna atletska utrka “12 kilometara za 12 redarstvenika“.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit