Obilježavanje “Europskog tjedna”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na Ekonomskom i Pravnom fakultetu u Osijeku održava se “Europski tjedan”. Obje su manifestacije započele u utorak, 06. svibnja svečanostima otvorenja, a nastavljene su bogatim tematskim programom.

Od 6. do 10. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održava se Europski tjedan pod nazivom „Na znanje ciljam, ovaj put biram“, a prvog se dana nakon prigodnih obraćanja dekana Borisa Crnkovića i župana Ivana Anušića održao dijalog predstavnika Europske komisije u Hrvatskoj Branka Baričevića sa studentima. Tijekom idućih dana, studentima i svim drugim zainteresiranim građanima na raspolaganju su radionice za djecu, panel rasprave, studentske debate i slični sadržaji. Više o programu pročitajte na http://www.efos.unios.hr/europski-efos-tjedan-2019/.

Župan Ivan Anušić obratio se i prilikom otvorenja Europskog tjedna na Pravnom fakultetu u Osijeku koji se održava u istom terminu pod nazivom „Dani Europe“ gdje se nakon službenog otvorenja održala panel rasprava kandidata za predstojeće europarlamentarne izbore.

– Drago mi je da danas studentima imaju priliku poslušati programe kandidata koji su se odazvali ovoj panel raspravi. Važno je da mladi ljudi osvijeste važnost izlaska na izbore za zastupnike u Europskom parlamentu kao i na sve druge izbore. Trebamo im govoriti o prednostima koje je Hrvatska dobila ulaskom u EU i to na konkretnim primjerima. Ja sam kao načelnik punih 12 godina i sada dvije godine kao župan intenzivirao korištenje sredstava iz fondova Europske unije. Ovih se dana završava projekt Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Općini Antunovac vrijedan 21,4 milijun kuna koji je gotovo u potpunosti financiran europskim novcem. Kada uzmete u obzir da je općinski izvorno proračun oko 4 milijuna kuna postaje vam jasno da taj projekt koji će pružiti šansu za zaposlenje mnogim mladim ljudima ne bi mogli financirati bez europskih sredstava – rekao je župan Anušić.

Svoje su programe na interaktivnom panelu predstavila četiri kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu, Ružica Vukovac predstavnica Mosta, Karlo Ressler predstavnik HDZ-a, Ivan Vilibor Sinčić predstavnik Živog zida i Stjepan Ćuraj predstavnik HNS-a odgovarajući na pitanja moderatora, profesora Pravnog fakulteta i studenata. Program se na Pravnom fakultetu nastavlja do 10. svibnja, a više o radionicama i predavanjima možete pročitati na https://www.pravos.unios.hr/katedra-za-europsko-pravo/dani-europe.

izvor: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit