Obilježena 17. obljetnica ustroja 132. brigade

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Našicama je stoga sinoć obilježena 17. obljetnica ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica – Valpovo. Na spomen-obilježje "Uskrsla Hrvatska" vijence su položili: izaslanstvo Grada Našica prevođeno gradonačelnikom Krešimirom Žagarom i dopredsjednikom Vijeća Hrvojem Šlederom, izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvođeno potpredsjednikom Županijske skupštine Zdravkom Vukićem i članom Poglavarstva Ivicom Kozinom, zatim izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata s našega područja te izaslanstvo udruge "Hrvatski domobran" Našice.

Svijeće su zapalili i predstavnici Hrvatske vojske i policije. Minutom šutnje odana je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim hrvatskim braniteljima 132. brigade te svim ubijenim i umrlim domoljubima. Gradonačelnik Žagar u prigodnom je podsjećanju istaknuo kako je 132. brigada ostavila duboki i neizbrisivi trag u obrani domovine. Svim hrvatskim braniteljima – ratnicima 132. brigade čestitao je 17. obljetnicu ustroja, a obiteljima poginulih, umrlih i nestalih i ovom prilikom izrazio sućut za njihovu žrtvu. Molitvu je izmolio pater Josip Šoštarić, zahvalivši svima koji su dali svoje živote, ali i onima koji su ih bili spremni dati za slobodu koju danas uživamo.
U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog svetu misu za sve poginule branitelje služio je našički gvardijan pater Drago Bedeničić. Zahvalio je braniteljima na doprinosu da ovaj dio Hrvatske ne bude uništen, kao što je nažalost bio Vukovar te brojni drugi gradovi i mjesta. Mnogi su, kazao je, dali svoje živote i zdravlje pa je stoga od Boga zazvao pomoć za buduće razdoblje njihovih života.
Povodom 17. obljetnice brigade prigodan koncert održali su Gradska glazba Našice i našičke mažoretkinje "Dora.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit