Novi album TBF-a

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageIako najavljeni za kraj listopada, s nestrpljenjem očekivani izlazak novog albuma splitske ekipe The Beat Fleeta, odgođen je za 02. studenog. Album 'Galerija Tutnplok', četvrti po redu a nastavak uspješnog 'Maxon Universala', najavila je 'Đita' (na talijanskom izlet), singl i hand-made by mobitel video broj kojim je dočarana ljepota odlaska na pučinu morskog prostranstva koju dalmatincima ne treba posebno dočaravati. O novom albumu momci kažu: "Dvanaest novih pjesama rezultat su zajedničkog rada tijekom zadnje tri godine i nastajale su u predasima između svirki iz spontanog groovanja u garaži.

Glazbeno se radi o kombinaciji žive svirke i samplova i na neki način je ostvarenje zajedničkog potencijala benda. Tekstualno se i ovaj put radi o sličnim temama kao i na prethodnicima, ali ovaj put sa čak dvije pjesme takoreći ljubavne tematike, koje kroz fantaziju o bezuvjetnoj ljubavi, ustvari govore o nedostatku ljubavi u suvremenom svijetu. Također, u pjesmama je osjetna doza razočarenja i promišljanja o apokalipsi, kao simboličnom krahu suvremenog zapadnog materijalističkog mentalnog sklopa, kao i rezigniranog komentiranja tužne domaće i globalne aktualnosti. Ipak, nada umire zadnja i vječni optimizam se u svojoj blještavoj apsurdnosti javlja kroz stih pjesme "Smak svita", "tu du du, nema nam pomoći!". Koncept Galerije Tutnplok pratit će izložba radova dvanaestorice splitskih umjetnika, dok će omot albuma biti ujedno i njezin katalog. Želja je da široj javnosti predstave trenutak splitskog likovnog izričaja u čijem duhu pronalaze i vlastite misli i osjećaje. Izložbe će bit kroz 2008. postavljene u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Ljubljani, Sarajevu, Beogradu i Skopju, a na web siteu albuma i benda izložba će biti postavljena virtualno. "TBF su nagrađeni za najbolju scensku glazbu u lutkarskoj predstavi "Miševi i mačke naglavačke" na upravo završenom Festivalu profesionalnih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ u Čakovcu.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit