Novi 3D printer za još uspješniji rad

Centar tehničke kulture Grada Našica danas je održao prezentaciju 3D printanja i modeliranja na novom 3D printeru. Tajnik Centra, Mirko Košturjak, zahvalio je Zajednici tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Gradu Našicama za pomoć u nabavci printera jer su, kako je rekao, prepoznali njihova nastojanja da pored svih radionica koje provode, mladima približe i rad na 3D printeru. Nazočnima su se s nekoliko prigodnih riječi obratili i Jasminka Falamić, ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević, u čijoj informatičkoj učionici je održana prezentacija te predsjednik Centara tehničke kulture Grada Našica Zdenko Lovrić. Ravnateljica Falamić zahvalila je Centru što su upravo njih odabrali za partnera u svojim programima:

Zdenko Lovrić najavio je ostale radionice koje Centar priprema. Pozvao je sve učenike, ali i vrtićance, da se uključe u njihov rad:

Karakteristike i mogućnosti novog 3D printera predstavio je Ante Maras, voditelj Centra tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Kako je rekao, ovo je prvi takav printer nabavljen u našoj županiji:

Izrazio je nadu da će učenici upisati programe 3D modeliranja i printanja u Centru te da će se nastaviti baviti programiranjem. Prezentaciji su bili nazočni i predstavnici Grada Našica kao i nastavnici informatike ali i drugih predmeta Osnovne škole Dore Pejačević Našice.
tekst i foto: Robert Rigo

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest