Nove preporuke HZJZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove preporuke vezano uz postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene. Karantena je skraćena na sedam dana svim bliskim kontaktima, a ne samo osobama koje su cijepljene i preboljele COVID-19. Izuzeci ostaju isti kao i prije; izuzeti su oni koji su preboljeli COVID u posljednja četiri mjeseca, koji su primili drugu dozu u posljednja četiri mjeseca ili su cijepljeni trećom, takozvanom booster dozom.
Omogućen je prekid izolacije za asimptomatske zaražene osobe nakon najmanje pet dana ako su najranije peti dan negativne u brzom antigenskom testu (BAT), kao i za bolesnike s blagom i umjerenom kliničkom slikom nakon najmanje pet dana, ako su najranije peti dan negativni u brzom antigenskom testu te bez povišene temperature najmanje 24 sata i značajno ublaženim simptomima. Bez BAT testiranja, izolacija traje deset dana za osobe koje nisu cijepljene i nisu ranije preboljele COVID-19, a za cijepljene i koji su preboljeli COVID-19 traje sedam dana bez testiranja. Za prekid izolacije bez testiranja, bolesnik mora biti afebrilan najmanje 24 sata, dok je ranije to bilo najmanje tri dana.

izvor: HZJZ

foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit