Nova ulaganja u Našicama vrijedna više od 15 milijuna kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Josip Miletić u petak je u Vinkovcima potpisao dva vrijedna ugovora za razvojne projekte na području Grada Našica. Jedan ugovor potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU za projekt u kojem je Grad Našice kao prijavitelj, u suradnji s partnerima Gradom Valpovom i Javnom ustanovom Agencijom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, prijavio projekt pod nazivom “Parkovni biseri Slavonije” na Otvoreni javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”. Projekt – istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić – obuhvaća sveoubuhvatno ulaganje u razvoj turističke ponude temeljen na prirodnoj baštini gradova Našica i Valpova kroz izgradnju posjetiteljskih centara, uređenja sportsko-rekreativnih zona, dječjih igrališta i šetnica, kao i uređenja parkirališnih zona te osiguravanja pristupačnosti. Projektom se ulaže i u razvoj edukativnih elemenata poput poučnih staza i informativnih ploča u parkovima i to uspostavljanjem informacijskog sustava stabala te edukativnih radionica s ciljem unapređenja segmenta edukativnog turizma, kao važnog elementa kontinentalne turističke ponude.
– Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 20.677.893,21 kn, a vrijednost potpore iznosi 16.542.314,56 kn. Od ukupne vrijednosti projekta, na području Grada Našica realizirat će se više od 14,3 milijuna kuna od čega je 80% EU sredstava. Ovim projektom ojačat će se društveno-gospodarski razvoj gradova Našica i Valpova te će se stvoriti potencijali razvoja ovih dvaju gradova u funkciji održivog razvoja turizma – rekao je gradonačelnik.
Drugi ugovor odnosi se na projekt pod nazivom “Sanacija i uređenje dječjeg vrtića “Zvončić” Našice”, s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta u vrtiću, a temeljem objavljenog javnog poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim projektom Gradu Našicama odobreno je 826.948 kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću. Uz postojeći projekt energetske obnove zgrade dječjeg vrtića, dodatna sredstva namijenjena unutarnjem uređenju objekta poboljšat će kvalitetu boravka djece u vrtiću i povećati standard pružene usluge predškolskog odgoja djece u Gradu Našicama.

tekst: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit