Nova školska i pedagoška godina počet će s blažim epidemiološkim mjerama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nova školska 2021./2022. godina počet će u ponedjeljak nastavom u školama u cijeloj Hrvatskoj i to za oko 313 tisuća učenika osnovnih i 143.200 učenika srednjih škola. Počet će i s blažim epidemiološkim mjerama protiv epidemije covida-19 u odnosu na prethodnu školsku godinu. Blaže epidemiološke mjere odnose se i na predškolske ustanove.

Uz ostalo, dopušta se druženje i fizički kontakt djece i učenika različitih skupina i razreda, posebno u dječjim vrtićima pri izvođenju kraćih programa s djecom predškolske dobi te u školama tijekom izvođenja izborne nastave. Spomenuta mjera odnosi se i na nastavu stranih jezika, fakultativnu nastavu, dodatnu i dopunsku nastavu te programe produženoga boravka. Bit će dopušteno i seljenje učenika iz razreda u razred kada to zahtijeva nastavni proces te treninzi školskih sportskih klubova u školskim dvoranama u kojima sudjeluju učenici različitih razreda.

 

izvor: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, redakcijsko izvješće, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit