Nova mjera za pčelare upisane u Upisnik poljoprivrednika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Potpore se mogu ostvariti za gubitke godišnje proizvodnje korisnika od jednog ili više osiguranih rizika, a to mogu biti nepovoljne klimatske prilike, bolesti životinja ili okolišni incidenti.

U provedbu Mjere 17 „Upravljanje rizicima“, podmjere 17.1. „Osiguranje usjeva, životinja i biljaka“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, ove godine uvršteno je i pčelarstvo. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu ove Mjere, koju mogu koristiti pčelari koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, te su osigurali svoje pčele i platili najmanje 30 posto premije. Potvrdu o podnošenju zahtjeva mogu predati u periodu od 1. lipnja do 31. prosinca 2020. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po tom natječaju je sto milijuna kuna. Osiguranici mogu ostvariti do 70 posto prihvatljive premije osiguranja, dok maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku iznosi 75.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.
Cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima.
Potpore se mogu ostvariti za gubitke godišnje proizvodnje korisnika od jednog ili više osiguranih rizika, a to mogu biti nepovoljne klimatske prilike, bolesti životinja ili okolišni incidenti. Odredbe ovoga natječaja primjenjuju se na police osiguranja ugovorene od 1. siječnja 2020. godine.

Redakcijsko izvješće

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit