
Crkvica Sv. Martina, dosadašnji zaštitni znak etiketa FeraVina, zamijenjena je Kurijom Mihalović, koja kao jedan od povijesno najvrjednijih objekata feričanačkog kraja definitivno zaslužuje počasno mjesto. U tom dijelu je svesrdno pomogao akademski slikar Tihomir Maroević koji je ovjekovječio ovu ideju sa jednim predivnim akvarelom koji je stručno ukomponiran u jednostavnu, ali dobro pamtljivu etiketu. Ovoga puta odluka je pala na lagano toniranu etiketu koja će biti tiskana na dvije vrste papira-tintoreto i lainen. Zelena varijanta na svijetloj podlozi krasit će bijela vina, a crna vina bordo rubinska, koja je i boja najpoznatijeg vina FeraVina – Frankovke.S obzirom da je FeraVino vinarija koja je prije nekoliko godina postala i proizvođač barriquiranih vina, linija barriqua ostala je vjerna uvijek elegantnoj crno-bijeloj kombinaciji, kakvu i predstavljaju bijeli pinot i frankovka.
Uz glavni događaj večeri, prezentaciju novih etiketa, gosti i svi prisutni su mogli uživati u brojnim iznenađenjima koje su im za ovu prigodu priredili FeraVino i Nexe Grupa. Sve goste su dočekale hostese u krinolinama, a u glazbenom dijelu programa nastupili su: Dolores Košćak na klaviru, Tamburaški orkestar pod ravnanjem prof. Marine Kopri te Borna Šercar – solist na dobro ugođenim bocama i Ante Gelo kao gitarska pratnja. Na izložbi u Žutom salonu su se mogle vidjeti slike akademskog slikara Tihomira Maroevića pod nazivom Prikazi trenutka te se moglo uživati u prekrasnim zvucima klavirskih izvedbi djela Dore Pejačević i Franza Liszta. Vrhunac večeri je bilo izvođenje revijalnog koncerta na dobro ugođenim bocama i gitari na terasi dvorca. Uz koncert, u bajkovitom okruženju našičkog dvorca se uživalo i u zakuski i degustaciji vina iz feričanačkog podruma.
Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u Feričancima ima dugu tradiciju – podrum u Feričancima je sagrađen 1962. godine. Danas FeraVino uzgaja vinovu lozu na 170 ha, među kojima je od bijelih sorti najzastupljenija graševina, a frankovka, koja je ujedno i glavni brand FeraVina, najzastupljenija je crna sorta grožđa. U manjem omjeru zastupljeni su i bijeli pinot i rajnski rizling, od bijelih vina, te zweigelt od crnih. Uz kvalitetna vina s kontroliranim podrijetlom, FeraVino se može pohvaliti i sa vrhunskim predikatima – graševinom, izbornom berbom bobica te izbornom berbom prosušenih bobica koja je na 1. festivalu Graševine u Kutjevu 2007. osvojila šampionsku titulu. Ove godine na Vinoviti osvojeno je zlatno odličje za predikatno vino – izborna berba prosušenih bobica, koja predstavlja vrhunac proizvodnje svakog podruma. U FeraVinu su osobito ponosni na barrique frankovku, koja je nedavno dobila kategorizaciju vrhunskog vina i sada se nalazi na samom vrhu kvalitete crnih vina Hrvatske i šire. Godišnja proizvodnja vina u FeraVinu kreće se između 800.000 – 900.000 litara.
FeraVino se u svojoj proizvodnji koristi najmodernijom tehnologijom za proizvodnju bijelih vina, a crna vina za sada proizvodi tradicionalnom metodom – dozrijevanjem vina u drvenim bačvama. No u tijeku je izgradnja postrojenja za kontroliranu fermentaciju crnih vina vrijednog 9 milijuna kuna, čija je finalizacije predviđena tijekom tekuće godine. Razlozi ovakve velike investicije leže u obnavljanju i širenju površine vinograda FeraVina, te je stoga bilo nužno nabaviti i odgovarajuću i suvremeniju enološku opremu za primarnu preradu.
Osim navedenog investicijskog ulaganja, planovi FeraVina za ovu poslovnu godinu su i formiranje branda FeraVina kao vodećeg kontinentalnog proizvođača crnih vina s osloncem na Frankovku, povećanje površina za sadnju mladih vinograda, poboljšanje poznatosti imena FeraVina u javnosti i proširenje tržišta, poboljšanje standarda djelatnika, unapređenje stupnja zaštite okoliša, uvođenje HACCP-a sustava u proizvodnji vina, te razvoj eno-gastro turizma. Ukupno planirana ulaganja za 2008. godinu iznose više od 10 milijuna kn.
Iskustvo i ljubav prema lozi i vinu u FeraVinu rezultiraju vrhunskim proizvodima – ono što se okom vidi i nepcem doživi pamti se zauvijek, a u što smo se i sinoć uvjerili.