Nogometaši pomogli SOS Dječje selo Ladimirevci

U akciji Budi mi prijatelj prikupljeno je 7.000 kuna čime su kupljena 43 dara za klince i klinceze iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Humanitarna je akcija pokrenuta početkom listopada, a inicijator je NK Šipovac iz Našica. Ova je akcija bila kruna humanitarnog djelovanja kluba u 2018.godini tijekom koje je u nekoliko akcija prikupljeno i donirano skoro 25.000 kuna. Krunoslav Toth, predsjednik NK Šipovac o akciji kaže: „Nogometni klub Šipovac iz Našica osnovan je 1975. godine i natječe se u 2.županijskoj ligi Našice. U klubu djeluju dvije selekcije: početnici i seniori. Dugogodišnju humanitarnu djelatnost kluba posebno je okrunila godina na izmaku. Ove smo godine ukupno prikupili oko 25.000 kuna u nekoliko akcija. Cjelokupan rad rezultirao je velikim porastom posjećenosti naših utakmica, većim brojem članova kao i fanova na društvenim mrežama. Posebna nam je radost bila ova akcija u kojoj smo prikupili 7.000 kuna za klince i klinceze SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Nećemo zaboraviti veliku pomoć koju smo imali u našim dragim prijateljima iz Športske zajednice Grada Našica te nogometnim klubovima Đurđenovac, Donja Motičina, Velimirovac, Bokšić, Brezik i Markovac Našički koji su nam uvelike pomogli u organizaciji ove akcije. Nećemo zaboraviti zahvaliti se i djelatnicima osječkog Mullera zatim najvećem pojedinačnom donatoru ove akcije Mostu Nezavisnih lista kao i svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju. Tijekom 2019. godine želimo nastaviti s humanitarnim radom, našim akcijama želimo širiti dobre vibracije, humanost i pozitivu jer dječji osmijeh naša je najveća nagrada.“

„Iznimno nam je drago što smo uz nekoliko humanitarno osviještenih sportskih udruga, institucija i pojedinaca imali priliku sudjelovati u predblagdanskoj akciji „Budi mi prijatelj“. Iako na terenu suparnici, nogometni klubovi su i u ovome slučaju izvan terena pokazali zajedništvo u pozitivnoj akciji pod inicijativom „NK Šipovac“. Vjerujemo kako će ova akcija u narednim godinama okupljati sve veći broj sudionika, kako bi mališanima te onim najpotrebitijima barem u blagdanskom razdoblju izmamili osmijehe na lica. Od srca hvala svim osobama koje su pridonijele pozitivnoj provedbi navedene humanitarne akcije.“ kaže Ivan Vuzem, direktor NK Đurđenovac.

„Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što smo se pridružili humanitarnoj akciji koju su pokrenuli dečki iz nogometnog kluba Šipovac. Punog srca možemo reći kako i dalje želimo poticati ovakve humanitarne akcije prikupljanja sredstava kako bi učinili ne samo dobro djelo već pokazali drugima kako nismo samo klub koji postoji od 1948., kako nismo samo klub u kojem 5 nogometnih selekcija igra nogomet i potiče zdrav život. Nakon ovog susreta sa štićenicima SOS Dječjeg sela njihovi osmjesi postali su naši, njihovi osmjesi su nam pokazali kako smo uistinu učinili dobro djelo i sve su nas skupa zbližili i pokazali da taj “seoski nogomet” može i treba imati veći smisao od same igre i ljubavi za športom.“ zaključio je Tomislav Kurtanjek iz nogometnog kluba Croatia Velimirovac.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest