Niske temperature za sada ne smetaju usjevima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageJutarnje temperature, koje su se ovih dana na našem području kretale i do -6 Celzijevih stupnjeva na tlu, ne smetaju poljoprivrednim kulturama zasijanim u jesen. Naime, ističu poljoprivrednici, oni će kao priprema za pravu zimu dobro doći usjevima pšenice i ječma. Ipak posljedica bi moglo biti na kulturama koje su kasnije zasijane ove jeseni te u nepovoljnim vremenskim prilikama

Sadašnjoj situaciji u poljima našega kraja, koja su ponovno bez snježnog pokrivača, najviše bi mogle naštetiti niske temperature ispod -10, s vjetrovitim vremenom. Takvi bi vremenski uvjeti uzrokovali štete i na poljima i u voćnjacima. Zbog blokiranja od strane šećerana, još nije završeno vađenje šećerene repe na poljima HANe Breznica pa će ovaj sezonski posao biti završen kroz nekoliko sljedećih dana.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit