Neuspjela smjena u Podgoraču

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Podgoraču je večeras nastavljena 21. sjednica Općinskog vijeća koja je, podsjećamo, prekinuta 7. kolovoza zbog nedostatka kvoruma. Sjednica je nastavljena 4. točkom Dnevnog reda – donošenje Rješenja o izboru Mandatnog povjerenstva Općine Podgorač. HDZ-ov prijedlog za članove ovog povjerenstva u sastavu Ivančić, Levačić i Novak nije prošao te su za nove članove, umjesto Ivice Vračarića, Ivice Borovička i Perice Perića, izabrani Zvonko Ladnjak za predsjednika, te Ana Čikeš i Nedeljko Oljača za članove. Za ovo je glasovanje bila potrebna većina nazočnih vijećnika.

Peta i šesta točka Dnevnog reda bile su iskazivanje nepovjerenja zamjeniku načelnika Općine Podgorač Ivici Borovički i članu Poglavarstva Stjepanu Hmuri. Načelnik Goran Đanić kao razloge za iskazivanje nepovjerenja naveo je kako se vladajuća većina razišla te da je i stav koordinacije da se prekine suradnja s HDZ-om. Donačelnik Borovićka rekao je kako ima informacije da je vijećnik Perica Perić (DC) podnio ostavku na vijećničko mjesto koju je ovjerio i kod javnog bilježnika u Osijeku. Načelnik Đanić odgovorio je kako Općinskoj upravi nikakva ostavka nije predana niti je urudžbirana. Nakon toga, vijećnik Perić je napustio sjednicu uz obrazloženje da ga se neprestano neargumentirano proziva i optužuje. U gužvi koja je nakon toga nastala čulo se mnogo međusobnog vrijeđanja i optuživanja, a bilo je i nagurivanja i povlačenja u hodniku i ispred zgrade. Predsjednica vijeća Zorica Gudelj dala je stanku koja je potrajala 20-ak minuta. Nastavku sjednice nazočilo je 13 vijećnika, a predsjednica Gudelj nastavila je sjednicu glasovanjem o 5. točki Dnevnog reda, iskazivanju nepovjerenja zamjeniku načelnika Ivici Borovički. Sedam vijećnika bilo je ZA, a 6 protiv čime prijedlog nije prošao jer je za smjenu bila potrebna većina od ukupnog broja vijećnika. Za 6. točku, iskazivanje nepovjerenja članu Poglavarstva Stjepanu Hmuri glasovalo je 14 vijećnika, a rezultat je bio 8 ZA, 5 protiv i 1 suzdržan te niti ovaj prijedlog nije prošao. Žustra rasprava nastavljena je i pod 7. točkom – pitanja i prijedlozi, a vijećnici su uz pitanja o komunalnoj uređenosti, odnosno neuređenosti pojedinih naselja u Općini Podgorač, nastavili s međusobnim optužbama. Moglo se tako čuti i kako su nekima nuđena radna mjesta, mjesto u Poglavarstvu, plaćanje računa za neke komunalije, novčani iznosi i do 50 000 kuna i drugo, dok su optuženi odgovarali kako to ili nije istina ili da je nuđenje novca bila samo "patka". Epilog ove sjednice glasi: dosadašnja vladajuća koalicija u Podgoraču više ne postoji, formirana je nova, a sastav Poglavarstva i dalje ostaje isti. Na ovoj se sjednici često mogla čuti i riječ kojom se opisuje montažni objekt ovalnog oblika u kojem nastupaju artisti, zabavljači, klaunovi i dreseri životinja. Može li se ta riječ zaista upotrijebiti za Vijeće i Poglavarstvo Općine Podgorač, prosudite sami.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit