Neuspjela smjena u Podgoraču

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageU Podgoraču je večeras nastavljena 21. sjednica Općinskog vijeća koja je, podsjećamo, prekinuta 7. kolovoza zbog nedostatka kvoruma. Sjednica je nastavljena 4. točkom Dnevnog reda – donošenje Rješenja o izboru Mandatnog povjerenstva Općine Podgorač. HDZ-ov prijedlog za članove ovog povjerenstva u sastavu Ivančić, Levačić i Novak nije prošao te su za nove članove, umjesto Ivice Vračarića, Ivice Borovička i Perice Perića, izabrani Zvonko Ladnjak za predsjednika, te Ana Čikeš i Nedeljko Oljača za članove. Za ovo je glasovanje bila potrebna većina nazočnih vijećnika.

Peta i šesta točka Dnevnog reda bile su iskazivanje nepovjerenja zamjeniku načelnika Općine Podgorač Ivici Borovički i članu Poglavarstva Stjepanu Hmuri. Načelnik Goran Đanić kao razloge za iskazivanje nepovjerenja naveo je kako se vladajuća većina razišla te da je i stav koordinacije da se prekine suradnja s HDZ-om. Donačelnik Borovićka rekao je kako ima informacije da je vijećnik Perica Perić (DC) podnio ostavku na vijećničko mjesto koju je ovjerio i kod javnog bilježnika u Osijeku. Načelnik Đanić odgovorio je kako Općinskoj upravi nikakva ostavka nije predana niti je urudžbirana. Nakon toga, vijećnik Perić je napustio sjednicu uz obrazloženje da ga se neprestano neargumentirano proziva i optužuje. U gužvi koja je nakon toga nastala čulo se mnogo međusobnog vrijeđanja i optuživanja, a bilo je i nagurivanja i povlačenja u hodniku i ispred zgrade. Predsjednica vijeća Zorica Gudelj dala je stanku koja je potrajala 20-ak minuta. Nastavku sjednice nazočilo je 13 vijećnika, a predsjednica Gudelj nastavila je sjednicu glasovanjem o 5. točki Dnevnog reda, iskazivanju nepovjerenja zamjeniku načelnika Ivici Borovički. Sedam vijećnika bilo je ZA, a 6 protiv čime prijedlog nije prošao jer je za smjenu bila potrebna većina od ukupnog broja vijećnika. Za 6. točku, iskazivanje nepovjerenja članu Poglavarstva Stjepanu Hmuri glasovalo je 14 vijećnika, a rezultat je bio 8 ZA, 5 protiv i 1 suzdržan te niti ovaj prijedlog nije prošao. Žustra rasprava nastavljena je i pod 7. točkom – pitanja i prijedlozi, a vijećnici su uz pitanja o komunalnoj uređenosti, odnosno neuređenosti pojedinih naselja u Općini Podgorač, nastavili s međusobnim optužbama. Moglo se tako čuti i kako su nekima nuđena radna mjesta, mjesto u Poglavarstvu, plaćanje računa za neke komunalije, novčani iznosi i do 50 000 kuna i drugo, dok su optuženi odgovarali kako to ili nije istina ili da je nuđenje novca bila samo "patka". Epilog ove sjednice glasi: dosadašnja vladajuća koalicija u Podgoraču više ne postoji, formirana je nova, a sastav Poglavarstva i dalje ostaje isti. Na ovoj se sjednici često mogla čuti i riječ kojom se opisuje montažni objekt ovalnog oblika u kojem nastupaju artisti, zabavljači, klaunovi i dreseri životinja. Može li se ta riječ zaista upotrijebiti za Vijeće i Poglavarstvo Općine Podgorač, prosudite sami.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit